ELISABETH LANGELAND MATRE

— Komanigjænnnnnn!!!

— Jah! Du har'n, du har'n.

Det syder i den innendørs sandvolleyhallen på Nøstet. BI-studenter overalt, i ferd med å gjennomføre den sportslige delen av årets fadderuke.

Fellesfrokosten er inntatt, de tre sandbanene er tjåka full av publikum og spillere. Innsatsviljen er ikke veldig langt unna OL-nivå.

Fra høyttaleren gjaller en av Postgirobyggets deilige sommerlåter, og med sand under barbeinte føtter glemmer vi nesten at det regner sidelengs utenfor.

P-plaster-strategien

Og bedre enn OL: Her kan guttene spille i bar overkropp.

Som Thomas Rye Lier, Øystein Norland og Alexcandar Halleland. Nettopp ferdige med dagens siste sandvolleykamp.

— Vi utnevnte oss selv som vinnere før turneringen, det var kanskje å ta litt hardt i, innrømmer Øystein. Laget hans ble utslått i tredje runde.

— Og strategien var ...?

— Egentlig var den bare å få ballen over nettet, sier Alexcandar. - Og det tok en stund før vi skjønte hvordan vi skulle få det til.

— Dessuten hadde jentene på laget p-plaster, så det burde jo gått bra, meddeler Lisa Marie Evans med et smil.

Dolly slår ut Akvariet

Fadderuken går ubønnhørlig mot slutten, og bortsett fra dagens sandvolley- og fotballturnering har det naturlig nok vært mye festing. I kveld er det Grand finale med dress og finkjoler.

— Men vi har ikke bare festet, påpeker fadder Thomas. De ferske BI-studentene er for eksempel blitt guidet rundt i byen.

— Har dere hatt runden på Akvariet og Fløyen?

— Nei, men vi har vært på Kløverhuset og Dolly Dimple's. Det er viktigere.

Med gauling og heiarop entrer gruppe 21 banen. Duskedamene Janne Elde og Gry Lytjohan stiller seg opp på sidelinjen og er klare til match.

Russetid i reprise

— De der er den mest bråkete gjengen på hele kullet, mumler noen dårlige tapere retning gruppe 21.

Kamprop og dusksedaming og enda flere kamprop setter motstanderen ut av spill lenge før kampen i det hele tatt er begynt.

Seieren hales i land, og det er tid til en pause før neste sanddyst.

— Vi hører rykter om at dere er litt høyrøstet?

— Yes, det stemmer nok, det.

— Vi hadde som mål å bli den kuleste og beste gruppen, og det tror jeg vi har klart, sier Gry.

— Dette er de råeste fadderne på hele skolen, skryter Anders Terjeson Sunde og gir jentene et solid skulderklapp.

— Vi har hatt det utrolig gøy denne uken. Det er russetid i reprise, fortsetter han med et glis.

Mandag er det alvor. Da setter høstsemesteret inn for fullt. Pc, pult og disiplin. I mellomtiden forlenges sommeren et par timer til med sand mellom tærne og brune, tatoverte overarmer i siktet.

PS: En hes, men lykkelig Gry meddelte på telefon i går ettermiddag at gruppe 21 hadde vunnet hele sandturneringen. Kem ellers?

FULL GUFFE: Til tross for pubquiz og knallhard festing dagen før, var det full rulle i sandvolley- og fotballturneringen til BI-studentene i går. Turneringen på Nøstet var det sportslige alibiet under årets fadderuke. Anders Terjeson Sunde (t.h.) i støtet.<p/>FOTO: BJØRN ERIK LARSEN
DUSKEFADDER: Gry Lytjohan stilte med plastdusker og heiet med den stemmen hun hadde igjen etter en ukes fadderinnsats.<p/>FOTO: BJØRN ERIK LARSEN
INGEN OL-KRAV: Fritt frem for menn i bar overkropp under gårsdagens turnering. Alexcandar Halleland (t.h.) og Øystein Norland grep sjansen. Renate Gjerald (t.v.) og Lisa Marie Evans syntes det var greit å spille i noe romsligere antrekk.<p/>FOTO: BJØRN ERIK LARSEN