Mens hver og en av nykommerne tas imot med et håndtrykk av rektor Per Ivar Gjærum og prorektor Lars Mathiesen, står de eldre studentene utenfor aulaen og venter. Ca. 150 faddere er klare til å ta seg av de nye, lære dem veien til de beste utestedene, hjelpe dem å finne seg til rette i studiene og i fritiden.

Studenter med seilbåt

— De er sikkert ganske nervøse, det er jo naturlig når de begynner på en ny skole og kanskje ikke kjenner noen. Men dette er verdens beste skole med et veldig godt studentmiljø, sier Alexander Helle.

Han er andre års student og skal være fadder for elleve ferskinger. Omvisning på skolen, pubquiz, dåp, fjelltur og grilling er noen av planene for den første uken.

For det er nok å henge fingrene i for NHH-studentene også etter at timene på lesesalen er unnagjort. Ingen andre studentforeninger kan vel skryte av å ha tre kor, to storband, et eget konsulentselskap, sin egen hytte og seilbåt.

— Tiden som student ved NHH har vært den beste i mitt liv, sier Petter Ree Holthe, leder i Studentforeningen til de nye studentene før de får beviset på at de er NHH-studenter.