I Bergen tingrett ble universitetsstudenten dømt til 21 dager betinget fengsel og en bot på 3000 kroner. Straffen ble redusert, blant annet fordi det var over to år siden hendelsen fant sted.

En sommernatt i 2009 feiret kvinnen med andre studenter at eksamen endelig var over. På vei til sentrum, ble hun dårlig og ville hjem igjen.

Sparket i låret

En halvtime etter midnatt fikk politiet melding om at hun lå bevisstløs på et busstopp på Vestre Strømkaien. De tok henne inn i politibilen. Den forkomne kvinnen fryktet at hun skulle bli sendt i fyllearresten. Ifølge dommen ønsket politiet at lege skulle sjekke henne på legevakten.

Før hun kom så langt, sparket hun først den ene politibetjenten i låret før hun gikk løs på den andre med samme metode.

På legevakten gikk hun løs på noen stoler. Etter legetilsyn ble hun kjørt til fyllearresten. Neste dag la hun seg flat og tilsto.

Trolig flere i år

— Jeg er fornøyd med at dommen ble betinget. Hun er ustraffet og handlingen ligger langt borte fra hennes normale handlingsmønster, sier Egil Jordan, kvinnens forsvarer.

I 2009 var det 47 tilfeller av vold mot politiet i Hordaland politidistrikt. I fjor var tallet 60, mens det i år ligger an til å ende på 65 tilfeller. Samtidig var tallene høyere i perioden 2006-2008, viser tall fra Hordaland politidistrikt.

bt.no har vært i kontakt med studenten som ikke ønsker å kommentere saken.