Sommerstryk er møteplassen for fiolinister og cellister mellom 6 og 16 år. Siden oppstarten i 2001 er antall deltakere på det ukeslange sommerkurset mer enn tredoblet. I år tallet oppe i 61.

— Interessen har vært økende, og tilbakemeldingene fra ungene er utelukkende positive, sier cellolærer Kristine Værholm.

Sammen med fiolin- og rytmikklærer Kari Knudsen tok Værholm for fem år siden initiativet til kurset som også gir de yngste musikantene et tilbud. I år er hele tolv lærere involvert. Elevene som har kommet lengst har til og med fått master class-undervisning av Terje Moe Hansen fra Norges musikkhøgskole.

— Det har vært beinhard jobbing hele uken, men alle ser ut til å trives veldig godt, sier Knudsen.

- Kan alt utenat

Værholm har ansvar for den yngste gruppen, som består av seks- og syvåringer som har spilt i ett års tid. Inga-Lill Stang Fredriksen er en av dem. Hun synes det er litt vanskelig å spille cello, spesielt grepene med venstrehånden.

— Favorittsangen min heter «Fransk folkevise», sier hun.

På lik linje med de eldre elevene har også de yngste hatt undervisning fra ni om morgenen til langt ut på ettermiddagen. Når BT er på besøk, spiller de «Nede på stasjonen», og øver seg på å bukke. Det er like før den siste huskonserten, hvor elever fra de to øverste nivåene skal spille. Inga-Lill bryr seg slett ikke om at hun ikke får være med denne gangen.

— Grunnen til at det bare er de andre som spiller nå er at de bruker noter. Vi andre kan alt utenat, smiler hun.

Samles til konsert

Dessuten er det konserten i Skjold kirke i ettermiddag som virkelig teller. Klokken 17.00 samles alle de 61 musikantene. Da skal også Karl Håkon Mandelid (11) fra den viderekomne gruppen være med. Han er en av de få som har vært med alle fem årene. Han er ganske sikker på at han vi bli med neste år også.

— Selv om badepausene midt på dagen er det aller gøyeste, sier han.

Larsen, Bjørn Erik