Et alvorlig strømbrudd rammet tusenvis av husstander på den sørlige delen av øyen utenfor Bergen. Området som ble rammet, ligger fra Storbotn ved Juvik og sørover.

Ved 12-tiden hadde Askøy Energi klart å begrense feilen til området rundt Kleppestø. Fortsatt var noen hundre husstander rammet. Kraftselskapet regner med at alle skal få strømmen tilbake innen klokken 16.30.

— Vi har funnet feilen. Det viste seg at to høyspentledninger under jorden hadde eksplodert, sier driftsleder Dagfinn Åsen ved Askøy Energi.

Han omtaler problemet som en "dobbel jordfeil". Feilen var komplisert og tidkrevende å finne ut av. De ødelagte kablene ble til slutt funnet på Øvre Kleppe og utenfor Shells tankanlegg ved Askøybroen.

16 timer med strømkaos

Strømmen har vært av og på siden midnatt i store deler av kommunen. Stongafjelltunnelen har vært mørklagt og både Kleppestø senter og Strusshamn senter ble rammet av strømbruddet.

— Dette er helt krise for oss. Det er lørdag og vi kan ikke bruke betalingsterminalen eller gjøre så mye annet her, sier Renate Berg.

Hun driver barnebutikken "Ren Lykke" på Kleppestø.

Strømbruddet rammet hovedsakelig sørsiden av Askøy, altså Strusshamn, Kleppestø og Øvre Kleppe.

- Trasig

— Dette er veldig trasig. Vi kan jo ikke selge en eneste vare før strømmen er på. Kjøleapparatene, betalingsterminalene og kassaapparatene er avhengige av strøm, sier daglig leder Waldemar Frønsdal ved Kleppestø senter.

Senteret åpnet som vanlig klokken 10, men kundene måtte stort sett nøye seg med å kikke.

Litt etter klokken 11 var strømmen tilbake igjen i alle butikkene.

— Alarmen som indikerer strømstans gikk først ved midnatt og så klokken 08.00 i morges igjen. Strømmen har vært av og på, sier Frønsdal.

Ble ditt nabolag rammet? Skriv gjerne en liten rapport i feltet her!

Google Maps/bt.no
MØRKLAGT: - Dette er helt krise for oss, sier Renate Berg i barnebutikken "Ren Lykke" på Kleppestø.
CHRISTIAN LURA (MMS)