På Bergen CKs nettside ble det torsdag kveld lagt ut orientering om hvordan klubbens syklister skal opptre i lørdagens sykkelritt fra Bergen til Voss. Flere tusen syklister kommer til å delta, og rittet kommer til å bære preg av tapet av henne. Hun døde onsdag etter å ha skadet seg på trening kvelden før.

Sykler sakte

«For mange av oss er også tanken på å sykle til Voss for å oppnå bestetid, helt meningsløs i denne situasjonen. Mange sliter også med tanken på å sykle i hele tatt.

Med bakgrunn i dagens møte i Søreide kirke har vi derfor valgt å lage en fellespulje til Voss, hvor vi sykler sammen i sorgen og minnes Linda og viser vår respekt til de etterlatte og pårørende», heter det på sykkeklubbens hjemmeside.

Til Pulje 44 inviteres også ryttere utenfor Bergen CK. Det legges opp til en tid på rundt fem timer og tyve minutter. Det for å unngå formange forbikjøringer og potensielt farlige situasjoner.

Ved 00.30-tiden fredag hadde et tyvetalls syklister gitt beskjed på nettsiden at de ønsket å sykle med Pulje 44, fremfor den puljen de var satt opp i.

Ett minutts stillhet

«Om vi blir mange, vil vi dele inn i to grupper rett etter start. Gruppene vil kjøre med øyeavstand opp etter krysset fra hovedveien ned til Voss. Her samler vi oss igjen til et samlet felt og kjører rolig ned til Voss sentrum og over målseilet som står der. Når vi passerer målseilet holder vi høyre hånd over hjertet for å synliggjøre vår sorg og savn av Linda. Vi oppfordrer alle rytterne som deltar i puljentil å sykle med sørgebånd», meldes det på nettsiden.

Etter målgang samles rytterne og markerer tapet av Linda med ett minutt stillhet.