— Det var akutt fare for liv og helse. Derfor fikk vi anledning til å rette opp i feilen til tross for streiken. Det er vi selvfølgelig veldig glade for, sier informasjonssjef i BKK Juliet Balgobyn.

680 husstander var uten strøm i Fjell etter et strømbrudd i morges. En person med pustemaskin og tolv brukere av trygghetsalarm ble rammet.

Strømmen gikk ved 07.45-tiden i morges, og skulle i utgangspunktet ikke koples på igjen før streiken var over.

Kråker gav kaos

– Årsaken til bruddet er at det kom kråker i strømanlegget, noe som førte til lav spenning på nettet. Tyve trafokiosker er koplet fra, og vi regner med at dette berører rundt 680 husstander på Misje og Angeltveit, sier informasjonssjef i BKK, Juliet Balgobin.

Både fastboende og hytteeiere er rammet.

– Vi kan dessverre ikke gjøre noe med dette på grunn av streiken. Vi må bare håpe at de streikende begynner å jobbe igjen snart, sier Balgobin.

Fra før er 200 husstander i Åsane rammet av strømbrudd.

Livsviktige maskiner

– Jeg har søkt om dispensasjon for tolv personer med trygghetsalarmer. I tillegg er det en som bruker pustemaskin. Vi har også fått melding om en som er avhengig av en maskin for å få i seg føde, sier Terje Handal, som håndterer dispensasjonssøknadene i Fjell kommune.

Omtrent ti prosent av alle husstandene i Fjell er for øyeblikket uten strøm.

– Vi har fått mange henvendelser fra folk på ferie. Vi oppfordrer dem til å ta kontakt med naboer som kan tømme fryser og kjøleskap for dem, sier Handal, som har opplevd telefonstorm i dag.

Fungerende fylkeslege Svein Hindal sier Helsetilsynet i Hordaland holder seg oppdatert om situasjonen.