Et strømbrudd lager krøll i Vallaviktunnelen mellom Granvin og Ulvik i Hardanger. Strømmen har vært borte siden onsdag og gjør at Statens vegvesen kun kan ha ett felt åpent om gangen i kveld og i natt.

— Hardanger Energi er i full gang med søking og graving etter feilen. Dette er et omfattende arbeid, og det vil pågå også frem til fredag. Det betyr at det blir kolonnekjøring i kveld og i natt, skriver Statens vegvesen i en pressemelding torsdag ettermiddag.

En halvtimes ventetid

Det vil være kontinuerlig kolonnekjøring, men bare i én retning om gangen. Derfor må bilister regne med opp til en halvtimes ventetid mellom klokken 18.00 i kveld og 07.00 i morgen.

— Det er e-verket som har problemer, med to feil inne i tunnelen og én i området utenfor. Vi har ikke strøm i tunnelen, og må gjøre dette for å ivareta sikkerheten også på nattestid, sier byggeleder Terje Gundersen.

— Vi håper at feilen blir løst i løpet av natten, men dette er utenfor vår kontroll.

Dagtid som normalt

På dagtid har det i lang tid vært kolonnekjøring i tunnelen på grunn av elektroarbeid, men da i begge retninger. Dette vil fortsette som før, opplyser Vegvesenet.

Vallaviktunnelen går mellom Vallavik i Ulvik og Kollanes i Granvin. Den er 7,5 kilometer lang og ble åpnet i 1985. I forbindelse med byggingen av Hardangerbrua er det bygget en rundkjøring inne i Vallaviktunnelen med arm ut til den nye broen.