Først klokken 01 hadde alle de involverte fått strømmen tilbake, opplyer kommunikasjonsrådgiver Ingunn Halvorsen i BKK torsdag morgen.

Området omfatter Olsvik skole, deler av Olsvikåsen og deler av Olsvikmarka. Mannskaper er på plass, og BKK kobler kundene sine inn igjen gradvis.

Tusenvis av beboere i Bergen Vest ble strømløse da feilen oppsto klokken 21.20 onsdag kveld.

— Vi i BKK er lei for de ulempene strømbruddet har medført for de berørte kundene, sier Halvorsen.

Trafo-brann

Problemene oppsto da en av tre trafoene i en stasjon bak Vannkanten begynte å brenne. 20 transformator-kiosker var ute av drift i området.

— Da vi fikk luftet ut etter brannen i transformatorstasjonen bak Vannkanten, viste det seg at det var omfattende skader på den ene transformatoren. Vi kunne derimot bruke en reservetransformator, og fikk dermed koblet inn de fleste kundene.

Noen fikk strømmen tilbake raskt, mens andre måtte klare seg uten i flere timer, deriblant Kjøkkelvik, Brønndalen, Olsvikåsen, Olsviksfjellet og Lyderhornlien.

Det var meldt 4-5 minusgrader i Bergens-området natt til torsdag, og bt.no fikk meldinger fra beboere som fryktet kalde hus gjennom natten.

Nå går det i stearinlys og brettspill - Alias krever ikke mye lys

Spiller i mørket

Kari Seglem Larsen bor i Olsvikåsen, og hun var uten strøm onsdag kveld.

— Vi har utsikt til Lyderhorn. Der er det mørkt, akkurat som her. Nå går det i stearinlys og brettspill - Alias krever ikke mye lys, humret Seglem Larsen.

Hjelp oss med å kartlegge hvilke områder som ble rammet! Gikk strømmen hos deg? Skriv gjerne en liten rapport under!