— Norge er blitt et kaldere samfunn under den sittende regjering, sa Anne-Grete Strøm-Erichsen, gruppeleiar for Ap i Bergen bystyre og stortingskandidat nummer to for Hordaland Ap bak stordabuen Olav Akselsen.

Knapt hundre menneske deltok i gårsdagens demonstrasjonstog gjennom eit solfylt, men heller folketomt Leirvik sentrum. Hovudparolen for LO-arrangementet var «Nytt fleirtal - Ny regjering - ny politikk».

— Denne regjeringens næringsministre har gitt opp arbeidet for nyskapning og full sysselsetting. Verktøykassen deres er tom. Men vi har kassen full, sa Strøm-Erichsen.

— Vi på venstresiden kan ikke være fornøyde før det ikke lenger finnes en eneste arbeidsløs. Vi må ha kontinuerlig fokus på konkurransevilkår og nyskapning.

— Denne dagen er starten på kampen for et nytt flertall om 134 dager. Den markerer at vi vil ha en annen kurs for Norge, sa Strøm-Erichsen.

Den tidlegare bergensordføraren gjekk også til åtak på Bondevik-regjeringa sin innvandringspolitikk, privatisering og konkurranseutsetjing, og framlegga til ny arbeidslivlov og ny pensjonsordning.

Strøm-Erichsen sa at kommunalminister Erna Solberg struper kommuneøkonomien og at utdanningsminister Kristin Clemet set den offentlege skulen i fare.

— Arbeiderpartiet støtter fagbevegelsens hovedkrav om en obligatorisk ordning som gir alle arbeidstakere tjenestepensjon.

— Vi trenger en regjering som prioriterer arbeid, velferd og fellesløsninger fremfor store skattelettelser for de som tjener mest, sa Anne-Grete Strøm-Erichsen.