Politikere, skjenkekontor, feminister og huseiere har prøvd å stoppe den, til ingen nytte. Klokken 23 åpnet dørene til Dreams Showbar i Torggaten 5.

Like etter åpningen sto om lag 30 personer i kø. Flertallet, kanskje tre av fire, var menn.

— Det var på tide det kom en slik klubb i Bergen, sier Bjørn Tore Snilstveit (27). Han har tidligere vært på lignende klubber i Danmark og andre land.

Laksevåg-mannen var blant de første gjestene på klubben, sammen med kameratene Andreas Sigvathsen (24) og Sindre Eldøen (22).

Ved 23.45-tiden var det om lag 50 gjester i lokalet, og fortsatt sto mange i kø. Gjestene må betale 200 kroner hver, pluss garderobepenger, for å få komme inn.

- Harmløst

Anneli Mero er også blant de besøkende. Hun synes kritikken mot strippebaren er urimelig.

— Den har vært veldig hard. Alle har sine synspunkt. Jeg har nå vært innom en tur, og det er helt harmløst og bra for byen. Jeg tror de kommer til å dra inn masse folk her, sier hun.

Mero synes ikke at stripping er kvinnediskriminerende.

— Jeg ser på det som show og underholdning. Det er et veldig bra tiltak for Bergen. Jeg tror at mange kommer til å gå der og ha glede av det, sier hun.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Ingen demonstranter

Ingen demonstranter hadde møtt opp til åpningen, til tross for sterk kritikk fra flere hold.

Tidligere på dagen krevde SVs gruppeleder i Bergen, Oddny Miljeteig, at byrådet prøver å stenge strippebaren. Miljeteig ser på stripping som en form for salg av kvinnekroppen.

Også Kvinnegruppa Ottar har varslet at de vil aksjonere mot strippeklubben Dreams, men ikke i kveld.

Danser Lise Raanes bryr seg ikke om kritikken.

— De som protesterer for kvinner sin del mener det sikkert godt, men det er ingen av oss som er jomfruer i nød som trenger å reddes.

Huseierne som leier ut til strippeklubben i Torggaten 5, Hui-brødrene, ga i BT torsdag uttrykk for at de vil forsøke å si opp leiekontrakten med strippeklubben.

— Vi er sjokkert. Dette ante vi ingenting om. Vi hadde bare fått beskjed om at de skulle pusse opp, sier administrerende direktør Wing Wah Hui i Brødrene Hui Gruppen.

Kan miste skjenkebevillingen

Stippeklubben har også fått problemer med kommunens skjenkekontor, som truer med å trekke tilbake skjenkebevillingen.

Eierne av den nye strippebaren har hittil avvist all kritikk, og viser til at de driver lovlig virksomhet.

Hva syes du om at Bergen får strippebar? Si din mening i feltet under! (Usaklige innlegg vil ikke bli publisert.)