De to hadde gjemt til sammen 1,4 kilo heroin i to leiligheter i Bergen. De ble også dømt for å ha solgt stoff for minst 90.000 kroner til en eller flere personer.

Politiet fikk i januar i fjor mistanke om at de to mennene var innblandet i narkotikahandel, og startet derfor spaning mot en leilighet de disponerte.

Den ene av dem, en 44-åring, ble observert mens han gikk i to forskjellige banker og vekslet om store pengebeløp til amerikanske dollar. Han ble pågrepet senere på ettermiddagen på et hotellrom i Bergen sentrum. Den andre, en 39-åring, ble arrestert hjemme i leiligheten på Gyldenpris.

Da hadde han ifølge politiet nettopp prøvde å kvitte seg med narkotika ved å spyle det ned i toalettet. En politimann som var med pågripelsen, har forklart at det var «en støvsky» i luften ved badet. Både på gulvet og i toalettskålen ble det funnet heroin.

Da politiet undersøkte leiligheten, fant de heroin, kokain, kontanter og ammunisjon gjemt bak lister langs gulv og dører.

Ingen av de to innrømmer å ha solgt narkotika, men retten legger vekt på at de har hatt en livsførsel som står i grovt misforhold til inntekten.

39-åringen levde på sosialhjelp, men hadde likevel penger til sydentur og bilkjøp. Retten trodde ikke på tiltaltes forklaring om at pengene stammet fra tippegevinster og pokerspill.

Retten mener 44-åringen, som fikk strengest straff, er hovedmannen bak heroinhandelen. Han kom til Norge som statsløs høsten 2000, og skal ha hatt gode kontakter når det gjaldt å skaffe stoff fra utlandet. Han er ikke tidligere straffedømt i Norge.

39-åringen er fra før domfelt fire ganger og bøtelagt tre ganger siden han kom til Norge som flyktning i 1987. Han ble nå også dømt for brudd på våpenloven samt flere andre mindre forhold.