I vår har universitetet gjennomført en razzia for å bli kvitt de blazer-kledde fra Sandviken, melder studentavisen Studvest.

Bakgrunnen er at stadig flere studenter fra Norges Handelshøyskole (NHH) og BI stjeler leseplasser ved SV-fakultetet i Bergen sentrum.

"Fascist-tilstander"

Plakater ble satt opp, der økonomspirene ble bedt om å holde seg unna. Men til liten nytte.

Sterkere lut måtte til for å bli kvitt blårussen, og fakultetsledelsen fikk Securitas-vakter til å sjekke studiebeviset til alle brukere.

Heller ikke det skal ha hjulpet noe særlig, og i tillegg begynte noen av universitetsstudentene å klage på "fascist-tilstander".

— På sikt vil vi begynne med nøkkelkort for å regulere adgangen til lesesalen, men inntil videre vil jeg oppfordre de som har rett til å sitte der om å si fra til eksterne studenter, sier fakultetsdirektør Lise Gundersen til Studvest.

Universitetet har også sendt brev til BI Bergen om problemet.

"Du er for streit"

Lesesal 301 er reservert studenter på hovedfag i sosiologi. På døren henger et sitat fra bandet Raga Rockers, skriver studentavisen: "Det er ingen adgang, du kommer ikke inn, du er for streit. Sorry..."

Student Torgeir Sveri har fast plass på lesesalen. Han forteller at det alltid sitter fremmede studenter på lesesalen, og har inntrykk av at de ofte kommer fra NHH.

— Man kjenner dem igjen på øredobbene og skjortesnippene, sier han til Studvest.

Selv har han ingen problemer med å be folk som sitter på plassen hans om å flytte seg, men vet at enkelte kvier seg for å si ifra.

- Forstår problemet

Rektor ved BI Bergen, Kjell Minken, har forståelse for problemet.

— Våre studenter ville nok ikke likt det hvis fremmede studenter tok opp plassen på deres lesesal, sier han til Studvest.

Studiesjef Jorunn Gunnerud på Norges Handelshøyskole lover å ta tak i saken.