— Vi er jo i streik ved det sykehjemmet nettopp fordi våre medlemmer ikke får tariffavtale på de mest grunnleggende ting når det gjelder lønns-og arbeidsforhold. Så vi synes prisen harmonerer lite med de brudd på Arbeidsmiljøloven som foregår der, sier Mary-Anne Golten, forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund NSF i Hordaland.

Inspirerende pris

NSFs sykepleiere har streiket siden torsdag. Tariffavtale med pensjonsrett og full lønn under sykdom er de viktigste kravene.

Ansatte ved sykehjemmet mottok prisen under en stor HMS-konferanse i Bergen denne uken. Prisen er gitt av HMS-faglig forum og er et bilde av kunstneren Audun Hetland og 10 000 kroner.

— Vi synes det er veldig inspirerende å få en slik pris, sier administrerende direktør Geir Lægreid i Aleris Omsorg AS, som driver Søreide sykehjem for Bergen kommune.

Han synes ikke det er merkelig å motta en pris for noe av det samme som sykepleierne streiker for.

- Ikke rettet mot oss

  • Vi er rammet av denne streiken fordi vi er en NHO-bedrift og oppfatter den ikke som direkte rettet mot oss. Vi legger stor vekt på arbeidet med helse, miljø og sikkerhet, sier Lægreid.

I juryens begrunnelse heter det at Søreide sykehjem skiller seg ut positivt innen sin bransje og er det eneste som er ISO 9001 sertifisert, noe som er svært uvanlig innenfor pleie-og omsorgsbedrifter.

Lavt sykefravær, liten utskifting av ansatte og tilfredse medarbeidere er også nevnt. Sykehjemmet har ikke problemer med å rekruttere fagpersonell og har et sterkt ledelsesengasjement, heter det også.

Synspunkter? Del dem med leserne her.