Norsk Sjøoffisersforbund vil i morgen ta stilling til om streiken skal trappes opp. Det opplyser rådgiver i forbundet, Leif Ivar Bakke. Med fire dagers varslingsplikt kan en eventuell opptrapping først iverksettes på fredag.

Slik rammer streiken

Kan bli langvarig

Bakke sier at forbundet ikke vil blokkere øysamfunn eller andre forbindelser som ikke har alternative omkjøringsmuligheter. Det betyr at en eventuell opptrapping vil ramme enda hardere de strekningene som allerede går med redusert kapasitet.

–Det kan også bli aktuelt å ta ut Hurtigruten ved en eventuell opptrapping. Men det skal altså bestemmes i løpet av mandagen, opplyser Bakke.

Lavik-Oppedal stengt

Ingen flere biler kommer over fra Lavik til Oppedal før i morgen. De som kommer til fergekaien må kjøre om Dragsvik, og får ekstra reisetid på minst tre timer.

– Den siste fergen fra Lavik gikk klokken 21.00. Det har lenge vært mer enn nok biler til å fylle den fergen. Alle de andre er bedt om å finne andre løsninger, for eksempel kjøre via Dragsvik-Vangsnes, sier Terje Bolstad, vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen i Sogn og Fjordane.

For de som skal til Bergen betyr det en ekstra kjøretur på minst tre timer – hvis alt klaffer med fergen fra Dragsvik.

Ellers regner Vegtrafikksentralen med at alle bilister i Sogn og Fjordane etter hvert vil komme seg dit de skal.

Ikke flere ferger

Ved fergeleiet Mannhellar — Fodnes gikk siste tur 20.30, ved Fodnes 21.00. Der var det en periode så lange køer at bilene hopet seg opp inne i Amlatunnelen på Sogndal-siden.

Fra Dragsvik går siste ferge ved midnatt.

I Hordaland melder Vegtrafikksentralen at trafikken går tilnærmet normalt.

– Det er lite venting. Bare fra Sandvikvåg til Halhjem er det en halv times venting. Det har ikke vært noen store problemer så langt, sier Tom Hansen, vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen i Hordaland.

Vet du mer om fergekøene på Vestlandet? Tips oss!