Nordåsstraumen bru, langt bedre kjent som Straume bro, skal gjennom rehabilitering. Det fører til stenging av broen på fylkesvei 556 i hele mars.

Trafikken stupte

— Dette får selvsagt trafikale følger. Men trafikken over broen er kraftig redusert de siste årene, som en følge av Knappetunnelen, sier Mahmoud Ebrahimi, førstekonsulent i Statens vegvesen.

I 2011 var det 4700 passeringer i snitt per døgn over broen. I 2009 var det til sammenligning over 18.000 døgnpasseringer.

— I september 2010 åpnet Knappetunnelen, og derfra har det gått nedover, sier Ebrahimi.

Bort med forhatt dekke

Kjørende må dermed bruke omkjøring via Knappetunnelen eller Fjøsanger, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Stengningen skjer fra og med onsdag 29. februar.

Noe av det som skal bort er gitterristen i veibanen, kanskje til spesialt stor glede for dem som bruker tohjuling. Helt siden 2007 har bt.no skrevet om syklister som har falt og skadet seg på det glatte dekket på Straume bro.

Bussulempe

Alle busser som normalt går over Straume bro, vil i mars bruke omkjøring via Knappentunnelen. Flere bussholdeplasser vil ikke bli betjent i arbeidsperioden.

En shuttlebuss vil ta seg av holdeplasser mellom Dolvik terminal og veikrysset ved Ruskeneshaugen på sørsiden av broen. Disse shuttlebussene får egne rutetider som du kan finne på Skyss’ hjemmeside.

Stengt også for båter

Heller ikke båter får passere med arbeidene pågår. Gang- og sykkelfeltet på broen kan derimot fortsatt brukes.

bt.no har mandag ikke fått kontakt med den oppgitte kontaktpersonen i Statens vegvesen.