Strand forteller bt.no at hun i går ga nominasjonskomiteen beskjed om at hun ikke lenger var kandidat til stortingsvalglisten for Høyre i Hordaland neste år.

Åpner for Lønning

— Det er en avgjørelse jeg har tatt av familiære årsaker. Avgjørelsen måtte tas nå. Det er litt trist, men det er slike prioriteringer man må gjøre i livet, sier hun.

Strand har vært lansert av flere lokallag til femteplassen på Høyres valgliste. De samme lokallagene har ønsket Peter Christian Frølich på tredjeplass. Det ville i så fall ikke gi plass til veteranen Inge Lønning på sikker stortingsplass. Nominasjonskomiteen i Hordaland Høyre har foreslått at Lønning skal få tredjeplassen.

- Ikke press

Torsdag er det representantskap i Bergen Høyre. At Strand nå trekker seg, betyr at det blir lettere for Lønning-tilhengerne, deriblant leder i Bergen Høyre, Harald Victor Hove, å få inn sin kandidat på trygg plass.

Strand avviser at hun har vært utsatt for noe som helst press fra partifeller.

— Overhodet ikke. Dette er 100 prosent min egen avgjørelse. Det har vært en veldig ordentlig prosess, og en utelukkende positiv opplevelse, sier hun.