TOR KRISTIANSEN tor.kristiansen@bt.no

— Vi er slik, vi bergensere, at har det vært sol en dag, så glemmer vi alt regnet, sier Solfrid Ystebø. Hun reagerte som bergensere flest på regnet i går, brydde seg slett ikke om regndråpene og så frem til nye solskinnsdager.

Pent påskevær - Litt regn får vi også fredag. Men stort sett får vi opphold og pent vær til og med søndag, tror vakthavende meteorolog Trude Eidhammer ved Vervarslinga på Vestlandet. Lengre periode med pent vær vil hun slett ikke love oss. Skyene kommer. Tirsdag kan det til og med blitt litt regn. Onsdag til fredag i påskeuken får vi en sørvestlig værtype. Dermed blir været helst grått. Videre frem vil hun ikke spå.- Vinden blir ikke så sterk. Vi får i alle fall ingen uværspåske i år. Litt mildere blir det. Vi får varme dager og litt kalde netter, forventer Trude Eidhammer.

Fint lenge - Litt forandring fryder. Vi har hatt flott vær så lenge i år, synes Hans Bie Paulsen. Han bor på Espevær og har tatt turen til døtrene i Bergen. På Espevær driver han hobbyfiske og har vært mye på sjøen i år på grunn av mye sol og rolig værtype.

18 soldager har vi alt notert til nå i år i Bergen. Det er tre ganger så mye som på samme tid i fjor, og gir stor grunn til glede. Antall nedbørsdager har vært fattige 43, mot 59 på samme tid i fjor. Og med paraplyautomater i byen, trenger bergenserne slett ikke frykte regnet.