ASTRID KOLBJØRNSENBJØRN ERIK LARSEN (foto)

— Jeg var i grunnen mest fornøyd med den scenen hvor jeg får May Britt og Kåre Morten til å bli venner igjen, sier Per Erling Grindstein.

Både regissøren Øyvind Sandberg og de tre hovedrolleinnehaverne Per Erling Grindstein, Kåre Morten Watne og Maybritt Stusdal Matre var både lettet og glad over den varme applausen som den 52 minutter lange dokumentarfilmen utløste i salen.

I Sandbergs dokumentar om de tre gode kompisene viser Per solide evner både som skuespiller og som fredsmekler.

Når han trommer sammen kjæresteparet Kåre Morten og Maybritt, som har fått en solid knute på forholdstråden sin, tar han en forbilledlig enkel, men krevende metode i bruk for å få dem forsonet. Per har åpenbart ikke tenkt å gi seg før de to bergenske fargeklattkjendisene gir hverandre en god tilgivelsesklem og får på seg forlovelsesringene igjen.

Dessuten går det tydelig frem i dokumentaren, som nå er klar for festival både i Volda og i Grimstad og som skal visees i TV 2 til høsten, at Per er en handlingens mann.

Både Kåre Morten og han har vært og heiet på Laksevågs forballhelter, og hvem andre enn Per er det som klarer å kjøre gjennom et forslag om hvilke farger klubbhuset må males i.

— Så nå er huset grønt og hvitt?

— Det gjenstår å se, men det var i hvert fall det møtet bestemte, sier Per.

— Og hva med dere to turtelduer da...Er ringene trygt på plass fortsatt? spør jeg kjærestene Maybritt og Kåre Morten.

Da rekker de to triumferende frem hendene og viser det blinkende ringgullet. Det stråler like intenst som de tre sjarmerende filmstjernen gjør det, på selveste premieredagen.