Siden 2006 har de kommunale kontrollørene tatt sine runder, i 2007 begynte kommunen å kreve gebyr fra huseiere som ikke sørger for å holde sin sti strødd.

I forgårs var de ute igjen.

Resultatet er lite oppløftende, ifølge Kleppe: 150 huseiere med fortau å ta vare på kan vente seg en faktura i posten på 500 kroner etter denne runden.

Kontrollene har primært foregått i sentrum.

Bot og kanskje bedring

Etter at BT omtalte inspektørordningen i januar, møtte Samferdselsetaten kritikk fra lesere som mente kommunen var lite flink til å strø eller salte sine egne arealer. Samferdselsdirektøren lovet bot og bedring.

Bot blir det i alle fall.

– Det er også en del offentlige bygninger sliter med måkingen sin. De vil få gebyrkrav som alle andre. Det finnes steder der vi ikke er fornøyde med oss selv, sier driftssjef i Samferdselsetaten, Atle Kleppe.

Mer usikkert er det om tiltaket fungerer.

310 til nå i år

Etter forrige kontrollrunde konkluderte Samferdselsetaten med at folk lærer en lekse og velger å skjerpe seg. Nå har kontrollørene flere gjengangere på blokken.

– Noen har lært, andre sliter vi med, sier Kleppe.

Bergen, Trondheim og Oslo er forsøkskommuner når det gjelder å bøtelegge huseiere for manglende strøing og vedlikehold av fortau vinterstid.

Totalt har 310 fått straffegebyr i Bergen så langt i år.

– Det er blitt orientert såpass grundig, også i pressen, at huseiere nå bør vite at fortauene er deres ansvar, sier driftssjef Atle Kleppe.

ARNE NILSEN