Firmaet han jobbet for slipper derimot straff.

— Vi mener at dette dreier seg om menneskelig svikt og ikke mangler på rutiner fra firmaets side. Derfor har vi gitt vedkommende som var sikkerhetsansvarlig et forelegg, sier politiadvokat Rune Malt i Hordaland politidistrikt til BT.

- Innrømmer skyld

Mannen har ifølge Malt innrømmet straffskyld, men har ikke gitt politiet svar på om han vedtar forelegget på 7000 kroner.

Like før Elton John skulle gå på scenen på Koengen i juli i fjor smalt det. Den ene VIP-tribunen raste sammen mens et 30-talls personer befant seg oppå. En 31 år gammel kvinne ble sendt til Haukeland universitetssykehus med det man fryktet var alvorlige skader.

Heldigvis viste det seg at hun slapp fra dramaet forslått, men med hjernerystelse.

— Dette kunne så avgjort ha gått langt verre, sier Malt.

Det har også vært med i politiets vurdering da forelegget til den sikkerhetsansvarlige ble utferdiget.

Mannen som politiet nå har plassert ansvaret hos monterte ikke selv tribunen. Hans jobb var å sørge for at arbeidet var skikkelig utført før gjestene slapp oppå.

— Det har han til en viss grad også gjort, men vår konklusjon er at monteringsfeilen var så elementær at han burde ha oppdaget den og dermed forhindret ulykken, sier Malt.

Kunne blitt fatalt

Kort fortalt ble ett eller flere av elementene som gjestene skulle stå på montert feil vei. Det førte til at vektbelastningen på bærekonstruksjonen ble fordoblet. Dermed raste tribunen sammen.

— Vi vet ikke nøyaktig hvor mange som befant seg på tribunen da den raste sammen, men den hadde kapasitet til rundt 100 personer, sier Malt.

Konsekvensene kunne dermed blitt fatale dersom konstruksjonen hadde holdt til alle publikummerne var på plass.

Administrerende direktør Tor Saltvold i Dalseide og Fløysand, selskapet som satte opp VIP-tribunen, er glad for at selskapet ikke blir straffet.

— Selvsagt er dette en lei sak for alle, men vi er tilfreds med at politiet ser at selskapet har gode rutiner og at vi derfor ikke skal straffes for det som skjedde, sier Saltvold.

— Det skjedde en beklagelig feil. Det må vi bare innse. Vi har gått grundig gjennom saken og håper noe tilsvarende ikke skjer igjen.

Sir Elton John ble svært engasjert da han fikk høre om ulykken. Han ble fortløpende orientert om hvordan det gikk med den uheldige kvinnen. Hun fikk også et signert bilde av sin store helt, samt billett til Elton Johns neste konsert.

<b>KOLLAPSET:</b> Like før Elton John gikk på scenen på Koengen i fjor sommer smalt det. Nå stilles mannen som skulle sørge for sikkerheten på tribunen personlig ansvarlig. ARKIVFOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN.