Den tidligere skiskytteren skal ha brukt våpenet sitt til mye annet enn idrett de siste årene. Statsadvokaten i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal har sammen med Sogn og Fjordane politidistrikt tiltalt mannen for seks straffbare forhold de siste tre årene.

Skjøt sau

I 2003 og 2004 skal han ha drevet ulovlig skyting på offentlig vei. I 2005 skal han ha avlivet en sau ved å skyte flere skudd fra langt hold på et beite. Det siste tilfellet førte til at han nå er tiltalt for brudd på dyrevernloven.

— Målet vårt er at våpenet til mannen skal inndras, sier aktor i saken, Knut Broberg.

Tiltalen mot mannen slutter imidlertid ikke her. Etter den ulovlige skytingen tok politiet fra mannen skytevåpenet.

— Da fant han ut at han likevel ville ha våpen og skaffet seg våpen uten tillatelse, sier Broberg.

Flere personer er ifølge politiet blitt bøtelagt for å ha lånt våpen til tiltalte uten at han har hatt våpentillatelse.

Manglet våpentillatelse

Selv er han også tiltalt for å ha forfalsket dokumenter for å skaffe seg våpen. Da politiet ville se tillatelsen hans skal han ha vist frem en erklæring hvor datoen var forfalsket.

Politiet har ved tre anledninger tatt mannen med våpen han ikke har hatt lov til å bære. Til sammen mener politiet at han har hatt dette våpenet flere måneder.

Saken mot mannen skulle egentlig opp for retten tidligere, men er utsatt til oktober fordi det flere ganger har dukket opp nye forhold som politiet har ønsket å etterforske.

— Saken startet med at folk har tatt kontakt med politiet fordi de har reagert på at han har skutt ved en offentlig vei, sier Broberg.

Mannen skal ha drevet skytetrening på en blink på den ene siden av fylkesveien, en vei som er åpen for offentlig trafikk og hvor folk ferdes.

Verken tiltalte eller advokaten hans har ønsket å kommentere saken overfor BT.