Det passet selvsagt godt for Magnhild og Johannes Håheim med ny bil, for den gamle er 10-12 år, og da begynner gjerne reparasjonene å melde seg.

— Det er ikke så mye vi kjører til daglig, bussen går rett forbi her i Vilhelm Bjerknesvei, sier Magnhild, men legger til at de reiser mye til hytten på Tysnes, der Johannes kommer fra.

Selv er hun fra Vik i Øygarden, fra Ingjer-folket (som vi skrev om fredag 3. januar), og derfor blir det også en del turer til slekten der. Så bilen skal nok få bruke hjulene sine.

Det var Magnhilds bror som solgte loddene til dem, denne og forrige gang. Olav Vik er engasjert i Blå Kors-arbeidet i Bergen, og for to år siden klarte han å selge 22 lodd til 1000 kroner stykket. 10 av dem kjøpte søster og svoger.

1200 lodd fikk Blå Kors tillatelse til å selge denne gangen, og klarte å avhende 1014 av dem.

Det ga et overskudd på ca. 250.000 kroner til arbeid for rusmisbrukere, fortalte «lotterigeneral» Viggo Bergli som kjørte bilen over fjellet fra Tønsberg.

Blå Kors driver 35 små og store virksomheter innen rusomsorgen, spredt over hele landet. I Bergen har de et samarbeid med Bergensklinikkene, i tillegg til dagsenteret på Engen. Her er det hver tirsdag og torsdag åpent hus kl. 10-14 der rusmisbrukere og folk fra gaten kan komme inn og varme seg og få et måltid mat, og Guds ord hvis de ønsker det. Blå Kors drives på et kristent, humanitært grunnlag. Hver fredag har de også kafé for ungdommer fra 16-25 år.

NY BIL: Magnhild og Johannes Håheim vant en Opel Astra, vi kan nesten si som takk for støtte til Blå Kors-arbeidet.<p/>FOTO: GIDSKE STARK