• Jeg har stor sympati for streiken. Forslaget er helt på trynet, sier Harald Sejersted. I morges leverte han Mikal (4) i Rosetårnet barnehage. Flere barnehager stenger klokken 14.

Barnehager i Bergen streiker i dag mot forslag om bemanningskutt i småbarnsavdelingene.

— De som har foreslått dette har tydeligvis ikke barn selv. De må i så fall ha et kortidsminne som er under frysepunktet. Denne streiken er veldig viktig, sier Harald Sejersted.

Glad for støtte

Assistent på småbarnsavdelingen i Rosetårnet barnehage, Inge Rypdal, er svært glad for at de får forståelse for streiken.

— Små barn krever mye tilsyn og omsorg. I dag er vi tre voksne per ni barn. Det går bare akkurat. Det blir en slitsom og uoversiktlig arbeidssituasjon dersom forslaget går igjennom, sier assistent på småbarnsavdelingen Inge Rypdal.

Streiken er et samarbeid mellom Fagforbundet, Utdanningsforbundet og KFO. Den markeres med et arrangement på Torgallmenningen klokken 15. Neste mandag, 7. februar, skal bystyret behandle det omstridte kuttforslaget som innebærer at småbarnsavdelingene vil gå fra dagens ni barn og tre voksne til 14 barn og fire voksne.

- Ikke forsvarlig

Rypdal håper at så mange som mulig deltar på markeringen i dag.

— Det er veldig viktig. Om forslaget blir vedtatt betyr det en stor forandring i barnehagen. Det er ikke forsvarlig, sier Rypdal til bt.no.

<b>FRYKTER BEMANNINGSKUTT:</b> - Det er svært trist dersom kvaliteten i barnehagetilbudet forringes, sier Harald Sejersted. Han leverte sønnen Mikal (4)i barnehagen i morges.
Ane Elisabeth Børhaug
<b>BRA MARKERING:</b> - Jeg gir min fulle støtte til streiken. Det er en bra markering. Forslaget er en dårlig måte å spare penger på, sier Kaare-Andreas Krog sammen med datteren Kristin Krog Mehammer (3). Foreldrene i Rosetårnet barnehage støtter streiken.
Ane Elisabeth Børhaug
<b>GLAD FOR STØTTE:</b> Assistent på småbarnsavdelingen på Rosetårnet barnehage, Inge Rypdal, håper så mange som mulig deltar på markeringen i dag.
Ane Elisabeth Børhaug