Hagesæter, som er fra Lindås kommune, er foreslått på førsteplass av lokallagene i Lindås, Mæland, Austheim, Radøy, Masfjorden og Fusa kommune. I tillegg er han foreslått på førsteplass i Fjell lokallag, men her deler han plassen med ordføreren i Austevoll, Helge André Njåstad.

Deler med Bakke

Njåstad er plassert øverst i hjemkommunen Austevoll og i lokallagene i Osterøy, Sund og Fedje. Foruten den delte førsteplassen i Fjell, deler Njåstad også førsteplassen i Askøy med ordfører Gunnar Bakke fra Bergen.

Bakke er foreslått på førsteplass i sin hjemkommune og i Os. De to kommunene har flest delegater på Frps nominasjonsmøte, og slik sett er støtten derfra meget viktig. Men stemmene til delegatene fra disse to kommunelagene er langt fra tilstrekkelig for å sikre førsteplassen.

Terje Søviknes sier til BA i dag at Bergen er størst hva angår stemmer ved stortingsvalget.

— Om Bergen skal ha første- og fjerdeplassen eller annen- og tredjeplassen, det får partiet ta litt etter hvert.

Fire kjemper

Hagesæter, Bakke og Njåstad er ikke alene om å kjempe om de øverste fire plassene på Frps stortingsvalgliste. Stortingsrepresentant Laila Reiertsen fra Os. BA skriver at hun er foreslått på tredjeplass både av lokallagene i Askøy og Os.

Ifølge kilder i nominasjonskomiteen er Gjermund Hagesæter den av de fire som er foreslått på 2. plass av fleste lokallag, med fire annenplasser.

Ytterligere tre lokallag har levert forslag med navn til nominasjonskomiteen, men ingen av disse skal ha prioritert kandidatene. Komiteen hadde møte i går, og tok da stilling til hvilke av kandidatene som skal kalles inn til intervju.

Nominasjonskomiteen ledes av Stig Høgholm. Han er og leder av Bergen Frp. Høgholm sier til BT at det er for tidlig å slå fast hvem som havner hvor på partiets liste.

— Vi har kalt inn drøye ti kandidater til intervju og skal unnagjøre disse i neste uke, før vi så skal sende ut et første forslag til liste til lokallagene.

Han tror nominasjonene denne gangen blir mer spennende enn den har vært de siste årene.

— Det sier seg selv, uten at jeg ser noen grunn til å utdype dette videre, sier han.