Bystyrerepresentantene Sondre Rasch, Vasan Singaravel og Madeleine Tennebekk mener Dag Skansen går for langt når han sier Frølich ikke skal uttale seg om hvor bybanetraseen til Åsane skal legges.

— Jeg ser ikke noe problematisk med det Peter Christian Frølich har uttalt i denne saken. Som han sier så kan vi ikke konkludere før vi har lest rapporten grundig. At han er skeptisk til å legge Bybanen over Bryggen har vel vært kjent lenge, sier Sondre Rasch (H) til BT.

Kutyme i Høyre

Etter at Frølich gikk ut med sin støtte til å legge Bybanen i tunnel, har han fått beskjed fra sin gruppeleder i bystyret, Dag Skansen, om at dette er feil fremgangsmåte.

— Vi har ikke munnkurv i Bergen Høyre, men vi har kutyme for hvordan vi løser saker og hvordan vi uttaler oss, sa Skansen til BTs nettutgave i formiddag, og la til:- Vi har også kutyme for å snakke sammen før vi går ut, spesielt når man går over sitt eget ansvarsområde.

Frølich selv mener det han har uttalt seg om er selvfølgeligheter, og gjentar dem gjerne.

Flere støtter

Rasch har snakket med Vasan Singaravel og Madeleine Tennebekk som begge sitter i bystyret. Tennebekk er også leder i Bergen Unge Høyre. Begge de to kollegaene er enige med Rasch i hans støtte til Frølich.

— Det Frølich sa til BT var jo at det er mer i denne saken enn bare investeringskostnadene. Vi må se hele det samfunnsøkonomiske regnestykket, og det tror jeg det er mange som vil stille seg bak, uavhengig av hvor de står i saken, sier Rasch til BT.

ENIG: Madeleine Tennebekk har snakket med Sondre Rasch, og støtter Frølich sitt utspill.