Markeringen skulle vært holdt lørdag for halvannen uke siden, men ble da utsatt fordi politiet ikke kunne garantere sikkerheten på bakgrunn av opptøyene i Oslo.

Nå har politiet bedre bemanning, og markeringen kan gjennomføres.

— Vi har fått melding om at dette er en støttemarkering for ofrene på begge sider i konflikten. Vi forventer en fredelig markering, sier stasjonsleder ved Sentrum Politistasjon i Bergen, Rune Solbakken til NTB.

Politiet har ikke fått melding fra noen andre grupper som vil demonstrere torsdag.

Bak støttemarkeringen :

  • Med Israel for fred (MIFF). Samler alle Israel-venner uansett bakgrunn. Åpen for alle religioner og livssyn og partipolitisk nøytral. 2.500 medlemmer på landsbasis (340 i Hordaland). Driver nettportal, utgir bladet «Midtøsten i Fokus» og har egen radiostasjon.
  • Den internasjonale kristne ambassaden. Verdens største kristne sionistorganisasjon. Hovedkontor i Jerusalem og representert i 80 land. Har 15.000 medlemmer i Norge. Utgir månedsbladet «Et ord fra Jerusalem» der Finn Jarle Sæle er redaktør.
  • Ordet og Israel. En felleskristen organisasjon med et skriftsted i logoen: «Skriften kan ikke settes ut av kraft» (Joh 10:35). Ledes fra Kråkerøy i Østfold og 1.600 medlemmer i 15 fylker.

Utgir blad med 9.700 abonnenter.

  • Norge-Israel foreningen. En ren vennskapsforening som er religiøs og politisk nøytral. Organiserer kulturaktiviteter og møter. Har 100 medlemmer i Bergen og har foreninger også i Strandebarm og på Stord.