— Vi vil vise vår støtte til Nathan og familien og legge press på at sakene blir lagt i bero, sier Aina Heldal Bøe.

450 barn venter

Etter at Norge skrev under en returavtale med Etiopia tidligere i år, har det til nå vært mulig å søke om frivillig retur. Fra og med torsdag starter tvangsutsendingene. Samtidig venter rundt 450 papirløse barn på stortingsmeldingen «barn på flukt». Her kan det komme regelendringer, som gjør at barn som Nathan kan få bli i Norge.

— Vi vil at folk skal forstå hva myndighetene faktisk holder på med. De sender ut barna, mens det samtidig arbeides med en løsning for dem. Det er helt forferdelig, sier Bøe.Med seg på laget har hun fått AUF i Hordaland.

- Urettferdig

Linn Kristin Engø, fylkesleder i ungdomspartiet forteller at AUF håper at stortingsmeldingen «barn på flukt» vil føre til drastiske endringer i behandlingen av mindreårige asylsøkere.

— Vi er nødt til å se menneskene bak asylsakene. Nå vektlegges innvandringspolitiske hensyn i altfor stor grad, sier hun.

Både hun og Bøe vil holde i appell på onsdag. I tillegg vil det bli musikalske innslag.

— Jeg tror vi blir sterkt berørt av disse sakene, fordi vi ser hvor opprivende for eksempel Nathan-saken er for et helt lokalsamfunn. Vi ser hvor urettferdig det er, sier hun.

Nå håper de bare mange bergensere vil stille opp.

— Vi må vise regjeringen hva vi mener om asylpolitikken for barn i Norge, sier Bøe.