Brannen var i en rekkehusrekke i Slåtthauglia på Nesttun, like nedenfor idrettsbanen. Den ble meldt klokken 01.18 onsdag. Ingen mennesker ble skadet.

— Ilden har spredd seg i takkonstruksjonen i to retninger. Et rekkehus er overtent, og det brenner delvis i tre rekkehus, sa vaktkommandør Torkjell Helle ved 110-sentralen i Hordaland til BT klokken 01.50.

— Vi har rykket ut med hele hovedstasjonen, samt Fana og Arna. Totalt er det 11-12 biler og ca. 20 mann på stedet, fortalte han videre.

Tre boenheter brant, den var overtent, mens flammene tok tak i takkonstruksjonen på de to andre.

Alle i sikkerhet

Situasjonen var så uklar at Helle ikke visste om det var noen inne i boligene, men det tok tid før brannvesenet kunne slå fast at ingen mennesker var skadet. Politiet evakuerte folk i Slåtthauglia 16-36.

40 minutter etter at brannen ble meldt, hadde brannvesenet kontroll over den.

— Etter de opplysningene vi har, skal alle være i sikkerhet, forklarte Helle i natt.

Klokken 02.14 var brannen meldt slukket, og det var klart at ingen var skadet.

IMG_2042.jpeg
Ørjan Deisz

Til sammen ble beboere i fem hus evakuert, men de fleste kunne flytte forholdsvis raskt tilbake til boligene sine.

— To boliger er ennå ikke innflyttingsklare, sa Harald Lekven, politioverbetjent ved Bergen sør politistasjon. til BT klokken 09.00.

Avhør onsdag

Han forteller at samtlige som ble evakuerte sørget for egen plass å overnatte, enten hos familie eller venner. Ingen hadde behov for hjelp fra kommunen med å finne husrom for natten.

Det er registrert en person i boligen der brannen startet, men det er uvisst om det har vært flere på besøk. Hvorfor brannen startet, vet ikke politiet.

— Vi er i ferd med å forberede avhør av beboere i husene. Hva som vil komme frem der, er for tidlig å mene noe om. Jeg har ingen opplysninger om hvorfor det begynte å brenne, sier Lekven.

Ved 09-tiden onsdag morgen var brannvesenet fortsatt på stedet. De arbeidet med å sikre verdier i husene der det hadde brent.

— Vi passer også på at det ikke blusser opp igjen, sier Geir Bøe, vaktkommandør ved 110-sentralen.