Seks personer er fraktet til legevakten med røykskader etter at det brøt ut brann i frityrgryten på kjøkkenet til "På Folkemunne" klokken 14.17 søndag.

Rundt 70 personer ble evakuert da brannen oppsto.

Prøvde å slokke

— De fire kokkene på kjøkkenet prøvde å slokke brannen med branntepper og pulverapparat. Men brannen tok overhånd, og vi måtte ringe brannvesenet, sier servitør Ida Lunde til bt.no.

Hun var inne i restauranten da brannen brøt ut. Det skal ikke ha kommet mye røyk inn i selve restauranten, men kjøkkenet skal ha vært røykfylt.

— Heldigvis har vi nettopp hatt brannøvelse. Så dette klarte vi greit, sier servitøren.

Med Trondheim i bakhodet

— Det er klart at vi fikk storbrannen i Trondheim i tankene da vi fikk inn meldingen. Brannen der startet også i en frityrgryte, sier brannvakten i Bergen til bt.no.

Tre brannbiler og to ambulanser kom raskt til stedet. Det skal ikke ha vært noen gjester inne i selve restauranten da brannen startet. Men det skal ha vært 12-15 gjester ute på uteserveringen i det fine været.

I "The Old English pub" i etasjen over restauranten var rundt 50 personer samlet for å se fotballkamp. Disse måtte forlate tv-skjermene i en halvtimes tid da brannalarmen gikk.

— Foreløpig var det bare cupfinale på skjermen. Moroa begynner først når Liverpool - Man. United kampen starter. Så det er ingen krise, sier en rødkledd supporter på gaten utenfor.

Puben er nå åpnet igjen, mens restauranten holdes stengt en tid etter brannen.