Bakgrunnen er to artikler i avisen om at to idrettslag skulle føle seg snytt for inntekter fra underholdningsmaskiner tilhørende Hagesæters firma Euro Holding AS.

— Oppslagene var uriktige og egnet til å sverte navnet mitt. Det har vært en stor belastning for meg og min familie, sier Hagesæter til BT.

Han krever oppreisningserstatning fra BA på inntil 250.000 kroner. I tillegg kreves redaktør Olav Terje Bergo og vedkommende journalist personlig for inntil 50.000 kroner hver.

— Vi har vært i en langvarig dialog med BA, men avisen har ikke villet beklage noe. Da har vi ikke noe annet valg enn å gå til retten, sier advokat Alf Johan Knag, som er Hagesæters sakfører.

Artiklene stod også på trykk i Dagsavisen, som også er saksøkt.

Hagesæter sier han ikke har noe ønske om å tjene på søksmålet, og vil donere alt fra en eventuell oppresiningserstatning til veldedighet.

— Står kravet på 250.000 i forhold til de lidelser du mener artiklene har påført deg?

— Som politiker er man avhengig av tillit og troverdighet. Således er slike anklager mer skadelig for en rikspolitiker i Stortingets finanskomité enn de ville vært for mange andre, mener Hagesæter.

Redaktør Olav Terje Bergo avviser at BA har ærekrenket Frp-politikeren.

— Vi har formidlet en kritikk fra en samarbeidspartner av Hagesæter. Vedkommende mente han ikke hadde fått oppgjør. Og det formidlet vi.

— Hva sier du til påstanden om at det var uriktige opplysninger?

— Det mener vi at det ikke var, sier Bergo.

Han sier at avisen overfor Hagesæter har beklaget én tittel som ble brukt i den siste artikkelen om ham. BA skal ha tilbudt seg å beklage dette på trykk.

BAs sakfører, advokat Trond Hatland, hadde i går ikke rukket å lese stevningen.

— Den underliggende konflikten er ikke ny. Men jeg har ikke fått gjennomgått stevningen, og vil derfor ikke kommentere det ennå, sier Hatland.