Ved 10.30-tiden søndag formiddag gikk et 40-50 meter bredt snøras over riksvei 13 i Odda. Rasstedet er på Vasstun, like ved Sandvinsvatnet

— Det var flere som så raset, og så langt vi kjenner til skal det ikke ha vært observert biler i raset, sier operasjonsleder Konrad Grindeland i Hordaland politidistrikt.

Byggeleder Kenneth Lyngsgård i Statens Vegvesen, sier til bt.no at veien ikke blir åpnet før tidligst mandag.

— Med de værutsiktene vi har for søndag ettermiddag, og det faktum at vi har flere rasløp på strekningen som det ikke har gått ras i, så åpner vi ikke i dag. Vi kan ikke sende trafikanter inn på strekningen i mørket, sier Lyngsgård.

- La bilen stå

Det er heller ikke sikkert at de setter i gang med å rydde opp raset i dag.

— Vi begynner ikke å rydde opp før både entreprenør og Statens vegvesen er komfortabel med situasjonen, sier byggelederen.

Raset er 40-50 meter bredt, og mellom seks og sju meter høyt, ifølge Lyngsgård.

På grunn av raset, må de som skal fra Haukelifjell mot Bergen kjøre om Stord. Men søndag ettermiddag ble også E 134 i Etne stengt på grunn av ras. Skal du fra Odda mot Haukelifjell eller Haugesund, blir omveien lang.

— Jeg anbefaler alle som skal ut å kjøre i dag om å ringe veitrafikksentralen på 175. Det kan være stengte veier dit folk har tenkt seg. Uansett er kanskje dette dagen å la bilen stå, om du ikke absolutt må ut å kjøre, mener Lyngsgård.

Bulder og brak

Adrian Kråkevik bor på andre siden av Sandvinsvatnet, og kunne se raset fra huset sitt.

— Jeg hørte bulder og brak, og så deretter raset komme nedover fjellsiden over veien. Jeg kikket for å se om det var noen biler som var i rasområdet, sier Kråkevik.

Det er flere år siden han sist så ras på samme sted.

Veier stengt

En rekke veier i Hordaland og Sogn og Fjordane er stengt på grunn av ras og fare for ras søndag. Totalt er 13 veistrekninger i Sogn og Fjordane stengt, mens det er fem veistrekninger i Hordaland som ved 15-tiden er stengt.

Også i Rogaland er flere veier stengt som følge av ras, melder Stavanger Aftenblad.

Kommentarer? Vennligst bruk feltet under!