Vegtrafikksentralen på Vestlandet har fått melding om at det har gått et stort snøras på Riksvei 13 mellom Holesvingane og Myrkdalen, nærmere bestemt Kvassdalen i Voss kommune.

Raset skal være rundt 100 meter bredt og seks til syv meter høyt.

Veien var åpen da raset gikk.

Redningsmannskap søkte i raset helt til det ble mørkt onsdag, og vil fortsette søket torsdag. Entreprenørene avventer klarering fra nødetatene før de kan sette i gang med å fjerne snøen. Trafikkoperatør Ronny Sleire sier det er et «stygt område», der det har gått flere ras før.

Opp til ni meter dypt

UVISST: Tre timer etter raset gikk, pågår det fremdeles søk. Det er uvisst hvorvidt noen befant seg på rasstedet da raset gikk.
ARNE HOFSETH

— Det skal være snakk om et forholdsvis stort ras. Folk beskriver det som omtrent 100 meter bredt og seks til syv meter høyt, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Arve Samsonsen. Alle redningsetatene rykket ut, det gjorde også lavinehunder og Røde Kors.

Norske Redningshunder opplyser i en pressemelding at de sendte ut åtte hunder.

BTs fotograf på stedet sier det var omtrent 50 personer involvert i søket onsdag.

Ifølge Røde Kors var raset svært dypt. Det kan være opp til ni meter dypt, ifølge NRK. På grunn av dybden må en gravemaskin grave bort den øverste snøen, slik at søkestengene når ned.

- Ikke halvveis

Rundt 21.30 onsdag kveld er mørket kommet, og søket er avsluttet for kvelden.

— For mannskapets sikkerhet vil det videre arbeidet utsettes til det lysner i morgen.

Ifølge de som jobbet på stedet onsdag, er snømassene svært kompakte, noe som gjør det tyngre å søke gjennom, ifølge Samsonsen. Det er ikke gjort noen funn.

— De er ikke halvveis en gang. Raset er veldig stort, så arbeidet vil i hvert fall pågå ut over morgendagen.

Ifølge Vegtrafikksentralen har det vært en geolog på rasstedet for å undersøke eventuell videre rasfare, men det kommer ingen oppdateringer derfra før i morgen.

SØKER: Raset på Riksvei 13 gikk rundt klokken 16.30 onsdag. Veien er stengt.
ARNE HOFSETH

Politiet ønsker kontakt

Man vet fremdeles ikke om noen kan være tatt av raset.

— Vi ønsker kontakt med folk som har vært i området i det aktuelle tidsrommet. Om de enten har passert med bil eller befinner seg der, ber vi dem om å ta kontakt med oss om de har opplysninger.

Publikum kan bruke telefonnummeret 02800 om de har opplysninger til politiet.