ROY HILMAR SVENDSEN

Mannen i 40-årene har spesialisert seg på å svindle hoteller og bilforhandlere. Søndag tok han kontakt med Selje Hotell per e-post, og bestilte et opphold på seks dager — inkludert hotellets spesielle thalasso-behandling mot ryggplager. Totalverdi på det eksklusive oppholdet var på om lag 10.000 kroner.

Fikk tips fra kollega

Gjesten sjekket inn på hotellet mandag i denne uken, og oppførte seg helt normalt. Ingen på hotellet reagerte, før en kollega på et annet hotell tok kontakt og fortalte om svindleren.

— Tirsdag fikk vi et tips om at vi kunne ha en svindler på huset. Etter å ha undersøkt litt på egen hånd, fant vi ut at det kunne stemme. Da kontaktet vi politiet, forteller hotelleier og direktør Harald Berge til BT.

Ifølge politiførstebetjent Bård Didriksen ved Selje lensmannskontor har østlendingen en rekke forhold fra andre politidistrikter på samvittigheten. De fleste skal gjelde hotell- og bilsvindel.

— Etter det jeg har hørt, har han et langt synderegister, sier Harald Berge.

Pågripelsesordre

Politiet i Selje fant i tillegg en pågripelsesordre på mannen, etter at han stakk av med en Audi fra en bilforretning i Bergen. Dermed var det bare å gå til aksjon.

— Mannen ble pågrepet på hotellet ved 23-tiden tirsdag. Det hele gikk svært pent og pyntelig for seg, forteller politiførstebetjent Didriksen.

I går tilbrakte østlendingen det meste av tiden i politiavhør. I går kunne imidlertid ikke politiadvokatene Ivar Iversen og Trond Høvik ved henholdsvis Sogn og Fjordane og Hordaland politidistrikt si noe om hva mannen har forklart i avhør, eller om han vil bli fremstilt for varetektsfengsling

Tapte tre-fire tusen

Hotelleier Berge priser seg lykkelig over tipset som avslørte svindleren.

— Hotellet har vel tapt en fire-fem tusen kroner på mannen, men det blir for småpenger å regne. Vi er bare glade for at mannen er tatt, sier Berge.