Lørdag 30. august er det klart for den største utstillingen noen sinne hos den fargerike åsabuen i Haukeberget. Grethe Berge har fått tak i flere kjente kunstnere, og kan skilte med verk av høy klasse når dørene åpner i galleriet hennes om fire dager.

— Det er en av de mest spennende utstillingene jeg har vært med på, sier hun.

Ettertraktet

Ørnulf Opdahl er kjent i de fleste kretser landet rundt. Hans malerier er svært ettertraktet. Så ettertraktet at det tar i snitt seks år å få tak i et. Syv av bildene kan du imidlertid se på lørdag. De koster mellom 7.000 og 14.000 kroner. Men ett av dem, originalen «Gjenskinn av dagen», må du punge ut med 145.000 får å sikre deg.

I tillegg er Ingun Dahlin representert. Hun er mest kjent for kystkvinnene på Bulandet, men har med seg fire keramikkfigurer, eller såkalte torso på utstillingen. Også Steinar Garberg med sine spesielle keramikkmunker deltar på den tre uker lang framvisningen. Det samme gjør anerkjente Kjell Stig Amdam fra Selje. Han hadde separatutstilling på galleri Grethe i vår, og solgte likså godt samtlige av sine 60 bilder.

Også Grethe Berge har siden hennes forrige utstilling tidligere i år, vært svært produktiv. Hun har 22 malerier samt grafikk og monotypi, som skal stilles ut.

Frykter ikke kaos

Utstillingen som åpner på lørdag er den tredje i år. Ved de to første var det både trafikkaos og køer. Samtlige bilder ble solgt. Da Berge åpnet galleriet sitt etter 22 års pause tidligere i år var hele 250 mennesker innom – og det på knappe tre timer.

— Det har vært en kjempesuksess. Jeg hadde aldri trodd at det skulle gå så bra og at så mange mennesker skulle stille opp, forteller hun.

Men med bilder og keramikk fra fem ulike kunstnere på lørdag, kan det igjen bli folksomt i kjelleren til Grethe Berge.

— Jeg frykter ikke kaos. Jeg håper på det, smiler hun.

Besøk Åsane Tidende.

Les flere nyheter på våre lokalsider.

SPENT: Fem ulike kunstnere er representert når Grethe Berge åpner vårens første utstilling i Galleri Grethe. Et av malerier koster 145.000 kroner og er signert Ørnulf Opdahl. - Det blir en unik utstilling, og jeg er utrolig spent på mottakelsen, sier Berge.
Thomas Gangstøe