Tall for 2007 viser en nedgang på 3,3 prosent i utlån sammenlignet med året før. Dette er i tråd med trenden i resten av landet. Også besøkstallet går ned med tre prosent, noe som imidlertid er en mindre nedgang enn resten av Bergen. Det er andre året på rad at biblioteket på Åsane storsenter går ned.

— Forventet

Furnes er ikke overrasket.

– Dette er som forventet. Selv om vi ikke liker at vi har færre besøkende, er ikke nedgangen dramatisk. Vi har bedre resultater enn veldig mange andre. Dessuten ligger vi høyere på utlån og antall besøkende enn i 2004 og 2005, forklarer hun.

Endring i medievaner

Avdelingslederen er ikke i tvil om hva som er årsaken til at man opplever nedgang ved bibliotekene over hele Norge.

– Det skyldes folks medievaner. Man finner stadig mer informasjon på Internett. Datamaskiner med bredbånd er blitt allemannseie, og man må ikke nødvendigvis gå på biblioteket lenger for å finne den informasjonen man trenger. Det merker vi på utlån av fagbøker. Det går kraftig ned, mens skjønnlitterært fortsatt er stabilt. Også utlån av dvd, musikk, spill og lignende går ned fordi folk laster det ned på Internett i stedet for å komme hit, sier Furnes.

Besøk Åsane Tidende.

Les flere nyheter på våre lokalsider.

- MÅ TENKE NYTT: Utlån og antall besøkende går ned hos biblioteket på Åsane storsenter for andre året på rad. ¿Ikke uventet, mener avdelingsleder Sigrid Furnes, som tror bibliotekene må fornye seg og ta større del i den digitale utviklingen.
Thomas Gangstøe