Storsjarmøren David Coombs (38) ble dømt for svindel og utvist fra Norge i 2000. Da hadde han lurt til seg penger fra et titall kvinner, og ifølge seg selv forført flere hundre norske kvinner. Alt fra 50 år gamle frisører til 18 år gamle studenter lot seg sjarmere av den veltalende engelskmannen.

Coombs elsker Norge, men Norge er ikke like glad i Coombs. Fire ganger er han blitt kastet ut av landet. Nå vil briten prøve å få permanent oppholdstillatelse i Norge, sånn at han kan bosette seg i Bergen.

— Har forført 700 kvinner

— Norske kvinner er de vakreste i verden, og de aller vakreste kvinnene bor i Bergen. Derfor vil jeg også bo i Bergen. Nå er jeg i London, og de britiske kvinnene er både stygge og vanskelige å ha med å gjøre, sier David Coombs.

— På hvilken måte er britiske kvinner vanskelige?

— De gir meg feil telefonnummer og sånt. Flere av dem ser ikke ut, og det er nesten sånn at de burde betale for å få lov til å bli sett sammen med meg. Forresten, er du blond?

— Ehh, ja...

— Du, da hadde det vært veldig hyggelig om du kom hit til London og intervjuet meg. Vil du spise middag med meg?

Selv i et telefonintervju lar ikke David Coombs sjansen til å sjekke gå fra seg.

Han påstår at han har forført rundt 700 kvinner siden 1988. Rundt 340 av disse er norske. Spedbygde Coombs er ingen oppsiktsvekkende vakker mann, men hevder selv at det er enkelt å sjekke norske kvinner.

— Engelsk høflighet, litt sjarm og mye selvtillit er alt som skal til, sier han.

Låste kvinne inne i skap

I fjor prøvde Coombs lykken i Tyskland, men konkluderte med at tyske kvinner er kalde og hjerteløse. Coombs var i Tyskland for å gifte seg med en sykepleier, men ble isteden fengslet da hans forlovede anmeldte ham for tyveri. Bryllupet ble avlyst, og Coombs måtte sone ni måneder i tysk fengsel. Blant tingene han ble dømt for var frihetsberøvelse. Coombs bodde hos en kvinne som var forelsket i ham. Kvinnen ville bli med ut på byen, men Coombs ville gå ut alene. Da kvinnen fortsatte å mase, låste han henne inne i et skap.

— Jeg hadde bare tenkt å la henne sitte i skapet en liten stund, men så gikk jeg ut på byen, traff en Sharon Stone-kopi og ble med henne hjem. Jeg glemte kvinnen i skapet, men låste henne ut dagen etter, sier Coombs.

Kvinnen var ikke lenger like forelsket da hun ble låst ut, og meldte Coombs til politiet.

Har sønn i Bergen

I juli ble storsjarmør-livet for stressende for Coombs. 38-åringen kollapset på gaten etter et mildt hjerteattakk, og har fått beskjed av legene om å kutte ned på hyppige byturer, drikking og røyking. Derfor vil han nå slå seg til ro i Norge, med en norsk kvinne.

— Jeg skal søke UDI om å få permanent opphold i Norge. Jeg har en 11 år gammel sønn i Bergen, som jeg ikke har sett siden han var baby. Nå skal jeg prøve å få samvær med ham, sier Coombs.

Coombs har en nær venninne i Bergen, en vakker blondine han har kjent i seks år. Han har også telefonnumrene til flere andre norske kvinner. Men denne gangen hevder Coombs at han ikke skal «låne» penger av kvinnene.

— Jeg skal etablere meg som interiørarkitekt i Bergen. Jeg er egentlig en veldig snill fyr, altså, forsikrer han.

— Hva gjør du hvis UDI avslår søknaden din?

— Jeg kommer nok likevel. Du, stemmen din er veldig fin. Har du lyst til å besøke meg i London i helgen?

David Coombs gir seg ikke.

HJERTEATTAKK: Det stressende storsjarmør-livet førte til at David Coombs (38) kollapset på gaten etter et mildt hjerteattakk i juli. Nå vil han til Bergen og roe ned.
ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN