Politiet i Hordaland er i startfasen av en etterforskning de selv mener kan utvikle seg til å bli en større narkotikasak. Tirsdag ble fire personer pågrepet. To i Bergen og to i Oslo.

— Vi har los på en del andre vi følger med på. Dette er helt i startfasen, men vi utelukker ikke flere pågripelser, sier politioverbetjent Jørn Solsvik til Bt.no. Han er leder ved seksjon for organisert kriminalitet ved Bergen sentrum politistasjon.

100 kilo hasj

En tysk lastebilsjåfør (30) og en norsk mann (36) fra Bergen ble pågrepet da bevæpnede mannskaper fra oslopolitiet slo til mot overleveringen av et stort narkoparti på et industriområde i hovedstaden søndag kveld, skriver Dagbladet.

100 kilo hasj ble beslaglagt i en bil på stedet.

Oslopolitiet sto for aksjonen på oppdrag fra Hordaland polidistrikt.

— Vi har bistått politiet i Hordaland, og det er deres etterforskning, sier politiadvokat Vegar Munthe Ommedal ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

I i Oslo tingrett i går ble de to mennene besluttet varetektsfengslet i fire uker hvorav to uker i full isolasjon. Det er ventet at mennene vil bli overført til Bergen.

Bergenseren har erkjent straffskyld for oppbevaring av en mindre mengde hasj - rundt 5-10 kilo - men skal ikke ha erkjent å ha noe med det ti ganger større partiet å gjøre.

Ser en sammenheng

Ytterligere to menn ble fengslet i fire uker i går i forbindelse med den samme saken, denne gang i Bergen.

— Vi ser de to sakene i sammenheng, bekrefter politiadvokat Magne Sylta i Hordaland politidistrikt.

Han vil ikke si når de to mennene, som begge er norske statsborgere, ble pågrepet eller hvilke beslag som eventuelt har blitt gjort.

De to er siktet for å ha vært i befatning med et større parti narkotika.