Hvordan herjer stormen der du er? Send gjerne MMS-bilde til 2211!

Sent onsdag meldte bt.no om køen av lavtrykk ved kysten. Torsdag ettermiddag er prognosene — dessverre, får vi kanskje si - fortsatt dystre for uværstrøtte vestlendinger.

— Fra klokken 16 torsdag kan det bli opp mot full storm langs kysten av Hordaland og andre utsatte steder, som i fjell- og fjordstrøk.

Advarselen kommer fra meteorolog Gunnar Livik ved Vervarslinga på Vestlandet. Full storm tilsvarer vind som går 25 meter i sekundet. Under full storm står følgende kjennetegn på yr.no: «Sjelden inne i landet. Trær rykkes opp med rot. Stor skade på hus.»

Ved lunsjtider torsdag lå stormens øye rett nord for Skottland, med stø kurs for hordalandskysten.

Opp mot full storm

I 18.30-tiden har stormen nådd Vestlandet. Det siste satelittbildet viser tydelig at stormens «øye» ligger omtrent på kystlinjen.

— Sør i Rogaland er det nok storm nå, ja. Vi merker det godt i Hordaland også, det kan nok komme opp i liten storm. På Ulriken er det nå ganske sterk vind, oppi sterk kuling, sier statsmeteorolog Anne Solveig Andersen ved Vervarslinga på Vestlandet.

Lavtrykket vil passere over Vestlandet i kveld, før det i natt nærmer seg Østlandet.

— Vinden vil nok øke litt på utover kvelden, før det roer seg i natt. Når stormen har passert, kommer så «bakevjen» etter lavtrykket inn over Vestlandet. Den kan by på sterke vindkast, sterkere enn det vi får nå i kveld, sier Andersen.

Jeg vil ikke anbefale å gå ut med båt eller å gå turer i fjellet

Gunnar Livik, meteorolog

- Ikke båt eller fjell

Sammen med stormen kommer også en del nedbør.

Ettermiddagsstormen ventes å spakne til en sterk kuling i 22-tiden torsdag. Etter det er det rogalendingene som vil få det mest vindfullt.

Ifølge storm.no kan veier i lavlandet bli stengt som følge av uværet.

— Det er ganske kraftig vind, og den kommer fra sørøst. Jeg vil ikke anbefale å gå ut med båt eller å gå turer i fjellet. Tenk også over hva du har liggende av løse gjenstander, sier Livik.

Med lavtrykket torsdag blir det temperaturer godt på plussiden.

Advarer mot holke

— Natt til fredag blir det kaldere. Når det ligger snø langs veiene fra før, kan det gjøre at det fryser på. Det kan bli holkeføre, avhengig av hvor godt veiene er ryddet i forkant, sier Livik.

Lenger inn i Hordaland vil nedbøren komme i form av sludd og snø, ifølge meteorologen. I Sogn og Fjordane vil de slippe unna den sterke vinden.

— Der blir det mer sludd på kysten i dagene fremover, med maksimalt stiv kuling på kysten, sier Livik ved Vervarslinga.

Hvordan er været der du bor akkurat nå? Skriv gjerne en liten rapport i kommentarfeltet!

PÅ VEI: Rundt lunsjtider torsdag lå stormens øye rett nord for Skottland.
METEOSAT/METEOROLOGISK INSTITUTT