De tre mennene satt og så Norge tape i VM-kampen i ishockey i leiligheten i Michael Krohns gate.

Så skal en 56 år gammel mann ha kommet inn — rasende, ifølge sønnen til en av de tre.

Kort tid senere var alle tre knivskadet.

- Det var mye blod der. Min far sa at han trodde en av dem var død, sier sønnen.

- Kom tilbake med kniv

Sønnen snakket i går på telefonen med sin far, som ble letter skadet. Ifølge sønnen, var dette det som skjedde:

- 56-åringen kom inn. De andre ble rasende, for de hadde vært i klammeri før. De sa at han skulle komme seg ut, ellers ville de ringe politiet. Ti minutter senere kom han tilbake med kniv, sier sønnen.

Da skal det ha blitt basketak, forklarer han. Faren klarte å parere stikk mot overkroppen - men ble stukket på armene.

Dette skal være de tre involverte:

  • En 59 år gammel mann ble erklært død i ambulansen.
  • En 50 år gammel mann lå i går kveld på Haukeland, lettere skadet. Han var før på kvelden karakterisert som kritisk skadet.
  • En 61 år gammel mann ble sendt til legevakten, lettere skadet. Han ble i går avhørt av politiet.

Slagsmål i april

Klokken 18.07 ble knivstikkingen meldt til politiet. 18.22 ble en 56-åring, tidligere kjent av politiet, pågrepet, mistenkt for drapet. Han ble i går tatt blodprøver av og satt i arrest. Han var i går kveld klokken 21 ikke blitt avhørt.

- Vi jakter ikke på andre gjerningsmenn, sier innsatsleder Rune Vedeler.

Sønnen sier at han ikke vet hva som forårsaket episoden, men det er ikke første gang 56-åringen og de tre andre har vært i klammeri.

På samme adresse var det 3. april en slåsskamp mellom 56-åringen og en av de andre. Da BT besøkte bygningen etter slåsskampen den gang, var det synlige blodspor i oppgangen.

Ropte på hjelp

56-åringen har slitt økonomisk, og har hatt en rekke betalingsanmerkninger.

Michael Lescovs (28) ble vitne til hvordan 61-åringen kom ut av leiligheten etter knivstikkingen. Mot ham kom mannen med tydelige kutt på armene.

- Han skrek «hjelp, vennene mine er alvorlig skadet», sier Lescovs.

Den blodige mannen, forklarer Lescovs, sprang ut i gaten for å stanse biler. I løpet av sekunder var han fremme ved 28-åringen, og stanset tre-fire meter unna. Mannen fortsatte å rope at politi måtte bli tilkalt.

For småbarnsfaren Lescovs og konen Aija Bille (33) ble gårsdagen snudd opp ned.

- Du kunne se hvordan han var kuttet opp på armene, sier Bille. De gjenkjente mannen som en nabo, en de har sett en del ganger før.

Ført ut i håndjern

Michael Lescovs sprang inn og fikk konen som snakker godt engelsk til å ringe politiet. Men før de hadde funnet nummeret, var politiet allerede på stedet.

Politiet tok seg inn i bygården like etter. Gjerningsmannen ble ført ut av bygningen med håndjern og ført inn i en ventende patruljebil. Omtrent samtidig ble sårede tatt ut til ventende ambulanser.

Alle de involverte skal være en del av et rusmiljø. De fire er alle etnisk norske menn.

- Så ut som gelé

30 meter fra åstedet kunne Bille og Lescovs se hvordan først en mann ble tatt ut.

- Han så ut som gelé. Du kunne se at han egentlig var død, sier Bille.

Deretter kom en mann til. Han kunne gå delvis for egen maskin. Mannen ble lagt på båre og fraktet til Haukeland sykehus.

Seks ambulanser og flere politipatruljer rykket ut til huset i Michael Krohns gate etter at alarmen gikk.

Politifolk gjennomsøkte hele huset, for å se om det var flere skadede, og for å sikre bevis.

Krimteknikere skulle arbeide på åstedet sent i går kveld, men var ennå ikke ankommet klokken 23.30. Avdøde vil bli obdusert i dag.

Kommunal bolig

Bygården i Solheimsviken eid av Bergen bolig og byfornyelse, og inneholder åtte leiligheter, alle utleieboliger for vanskeligstilte personer.

Det er en personalbase på huset, med administrerende direktør Bjarte Høysæter vet ikke hvorvidt det var bemanning der da drapet skjedde.

Beboerne er alt fra vanskeligstilte rusmisbrukere til personer med økonomiske problemer. Ifølge Bergen kommune er dette botilbudet ikke av midlertidig art, og beboerne blir gjerne boende der over flere år.