Stormskyene som i går lå over de britiske øyene, er i ferd med å gjøre været surt langs norskekysten. Stormen vil treffe land tirsdag kveld, og spre seg fra Sognefjorden og nordover mot Trøndelag det neste døgnet.

Nord for Sognefjorden ventes det sterk kuling til liten storm. I bergensområdet ventes det bare stiv kuling i kyststrøkene, men selv det kan by på problemer. I ettermiddag har to trær veltet i Bergen.

Værmelding der du bor: Prøv værtjenesten vår!

Tre veltet i veien

– Det ene treet har veltet i vinden ved Ibsens gate 49, og sperrer ett felt, altså halve kjørebanen. Veitrafikksentralen har sendt sine folk til stedet for å rydde opp, sier Oddvar Nordfonn ved politiets operasjonssentral i Hordaland.

Politiet fikk meldingen like før klokken 17.

– Hørte et smell

– Vi var inne i huset og hørte plutselig et stort smell. Da vi kikket ut døren ble vi ganske forbauset. Et stort tre var falt ned skråningen. Det lå over gangveien og altanen vår i annen etasje, forteller huseier Roar Kristian Olsen i Gamle Kalvedalsvei 2 til bt.no.

Under treet lå også Olsens bil. Hans to sønner var raskt på stedet. Ved hjelp av en motorsag fikk de ryddet unna treet og kjørt bilen ut av treet.

– Treet har truffet en personbil som har stått parkert inne på privat grunn. Kommunen varslet og vil ta en kikk på det, sier Nordfonn.

Sjekk webkamera: Bavallen | Fedje | Finse | Flåm | Fløyen | Helleneset | Eikedalen | Stryn | Voss | Vågen

Telefonkabler i veien

En halvtime senere kom det melding om at to telefonkabler hadde røket i ved svingen i Øvre Fyllingsveien. Det skal imidlertid ikke føre til trafikale problemer.

Trafikanter som har kontaktet bt.no, sier at det er store køer ved Stalheimskleiven på E16.

– Dette kan ha sammenheng med oppryddingen etter raset i Nerøydalen. Her kan det være venting i om lag 30 minutter mellom klokken 07.00 og 18.00 alle dager, sier vaktoperatør Tore Tysse i Statens vegvesen til bt.no.

Bilister forteller om lange køer vestover. Bilene østover kjører ned den gamle Stalheimskleiven, mens biler vestover blir dirigert.

Ferge innstilt

Tide Sjø melder at de i kveld innstiller anløp til Sløvåg på grunn av værforholdene inntil videre. Fergesambandet Leirvåg-Skipavik går som normalt.

Sent tirsdag kveld melder Tide at anløp til Sløvåg går som normalt fra onsdag morgen.

Her finner du oppdaterte trafikkmeldinger.