SJEKK VÆRET DER DU ER

— Det ligger et lavtrykk med storm over Skottland nå. Det lavtrykket beveger seg mot oss, sier Steinar Skare, statsmeteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Det letter og blir etter hvert pent vær

Steinar Skare, statsmeteorolog, om fredagsværet

Mest vind i sør

Ifølge Skares siste prognoser onsdag morgen blir det den sørligste kyststrekningen her vestpå som får mest vind som følge av lavtrykket. Torsdag for øvrig blir preget av en del bygevær og fallende temperatur.

— Rogaland kan få nordvest full storm torsdag, fra formiddagen og utover. En kort periode midt på dagen torsdag kan også kysten av Hordaland få nordvestlig liten storm. Ellers ser det ut til å bli kuling på utsatte steder. I Sogn og Fjordane snakker vi om stiv eller sterk kuling. Og det er jo ikke ille i forhold til det som har vært, sier Skare.

Også i dag, onsdag, skal det blåse friskt langs vestlandskysten sør for Stad. Sørlige vinder med styrke opp mot sterk kuling skal feie langs kyststripen.

Takket være fralandsvind skal Møre og Romsdal og Trøndelag få mindre vind onsdag:

— Der blir det stort sett bris, men opp mot stiv kuling i utsatte kyst- og fjordstrøk, sier meteorologen.

Fredag: Pent vær!

Men så en gladmelding til alle værpessimister på Vestlandet: Etter perioder med stiv kyst-kuling natt til fredag og fredag morgen, skal vinden minke fra fredag formiddag.

— Fredag kveld er det ikke vind igjen. Det letter og blir etter hvert pent vær, sier Skare.

Snø nyttårskvelden

Men vær-Adam var, selvsagt, ikke så lenge i Paradis. Nyttårsværet sniker seg inn som en slange - med økende, sørøstlig vind fra kvelden nyttårsaften. Og nedbør.

— Nyttårskvelden vil det blåse friskt, med kuling utsatte steder. Nedbøren nyttårskvelden kan komme som snø i hele området, men går etter hvert over til regn i ytre strøk, sier Skare.

KOMMER: Dette lavtrykket over Skottland, foreviget fra verdensrommet klokken 08.45 onsdag, kommer snart inn over Vestlandet. På bildet ser du et massivt skydekke over store deler av sør-Norge, og lavtrykk over det nordvestlige Skottland. Lavtrykket skal komme inn like sør for Bergen.
SATELLITTBILDE FRA YR.NO