Det var full storm på toppene tirsdag. I Sogn og Fjordane er en vei og to broer stengt.

Full storm på Ulriken

— På Ulriken har det vært skikkelig ruskete i dag. Der har det blåst full storm, så jeg håper ikke noen har rotet seg opp der, sier vakthavende meteorolog Hilde Holdhus i Storm Weather Center til bt.no.

På Kråkenes vil blåste det nesten full storm, med 24 meter i sekundet tirsdag kveld. Full storm er fra 24,5 til 28,4 meter i sekundet.

Gikk nordover i natt

Holdhus fortalte at vinden skulle være på sitt kraftigste rundt klokken 20.00 i Hordaland. Sogn og Fjordane nådde toppen utover natten, og i Nordfjord roet det seg først onsdag morgen. Rundt midnatt blåste det full storm ved Stadt.

— Nede i Bergensdalen er det frisk bris nå i kveld, men det kan være noen skikkelige vindkast. I Bergen vil det roe seg ned utover kvelden og natten, sier Hilde Holdhus

Stormen skaper trøbbel — Kan bli bedre til helgen

- Er det noe håp skyene?

— Ja, bitte litt i alle fall. Det har vært en knallstart med ruskevær i høst dette, men det bygger seg nå opp et høytrykk over de britiske øyene. Det ser ut til at været på Vestlandet kan bli litt bedre til helgen. Det i alle fall lov å håpe, sier meteorologen.

Vei og broer stengt

Fylkesvei 572 mellom Svelgen og Dyrstad ble stengt da vinden blåste som verst.

— Det er falt ned en høyspentkabel som sperrer veien. Politi, brannvesen og e-verket er på stedet og arbeider med saken, forteller operasjonsleder Odd Arve Solvåg ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

I tillegg er Måløybrua og Rugsundbrua stengt på grunn av det dårlige været.

Her finner du oppdaterte trafikkmeldinger.

- Fare for flom på Kvamskogen

  • Det har kommet ned 66 millimeter nedbør siden klokken 14.30 i dag. Det er veldig, veldig mye. På Kvamskogen er det mye overvann allerede. Lognvotno er svært høy. På parkeringsplassen ved Løkjentunet var det allerede i kveld mye vann. Og i Steinsdalen er det vann og nærmest badeland på markene, sier Torkjell Kjosås i Norheimsund til bt.no sent tirsdag kveld.

På hjemmesiden hans kvamskogen.no kan du følge både nedbøren, været og det meste ellers som skjer på Kvamskogen.

Cruisepassasjerer værfast

Cruisebåten Crown Princess med 3000 passasjerer, blir liggende en dag ekstra i Bergen.

Crown Princess skulle reist mot Shetland klokken 1800 tirsdag kveld, men på grunn av stormen ble den værende i Bergen i natt.

— Båten kan nok ikke dra før i morgen tidlig. Dette er på grunn av været i Nordsjøen, sier havneinspektør Lasse Dale til ba.no .

Her finner du oppdaterte trafikkmeldinger.

Sjekk webkamera: Bavallen | Fedje | Finse | Flåm | Fløyen | Helleneset | Eikedalen | Stryn | Voss | Vågen

Værmelding der du bor: Prøv værtjenesten vår!