Vindstyrken nådde aldri full storm i natt.

— Det blåste liten storm langs kysten opp mot Fedje, sier statsmeteorolog Lars Granerød.

Gunstig vindretning

Bergen ble reddet av en vind som kom rett fra vest, sier meteorologen. Politiet har ingen meldinger om naturskader, bortsett fra et tre som veltet over noen ledninger på Hjellestad.

Det var heller ingen ulykker på veiene, ifølge Statens Vegvesen.

— Toppen av stormen kom i går kveld i Bergen. Langs kysten var det liten storm. Også i fjellet var det mye vind og sterk kuling utsatte steder, sier Granerød.

Vindstyrken var på det kraftigste tidlig i natt. det har også vært kraftige byger med regn og hagl, og det er registrert torden i ytre strøk over havet og innover i landet.

Stengte fjelloverganger

I fjellet har været ført til dårlige kjøreforhold mange steder. Bare Filefjell er åpent. Vegvesenet skal ta en ny vurdering klokken ti når det gjelder Vikafjellet. Foreløpig er veien der stengt. Det er kolonne på riksveg 52 over Hemsedal, mens Haukeli, Hardangervidden og Hole-Aurland er stengt.

Brøytemannskapene forbereder seg nå på mer nedbør utover dagen.

Skal du ut å kjøre? Sjekk Vegvenets trafikkmeldinger her.

Mulig snø

Utover dagen vil temperaturen falle og det er mulighet for snøbyger, sier Granerød.

— På kvelden kan det bli hvitt igjen. Temperaturen det synke til under null grader og det kan bli vanskeligere kjøreforhold, sier Granerød.

Det er imidlertid ingen grunn til å forvente seg skiføre søndag. Temperaturen vil stige igjen og eventuell hvit nedbør vil etter all sannsynlighet forsvinne, ifølge meteorologen.

STENGT: Ev 134 Haukelifjell er også stengt lørdag morgen.
Webkamera Statens Vegvesen