Mange som har sjekket været i Bergen for de neste dagene, fikk hakeslepp da de oppdaget at skikkelig tropevarme var på vei. Neste uke meldes det om temperaturer som vi aldri ellers får oppleve her.

Etterlengtet sol og 20 grader på mandag og tirsdag, men resten av uken når det uvante høyder, med en makstemperatur onsdag på hele 79 grader.

Ikke tropepåske

— Dette skyldes en teknisk feil, som vi prøver å finne ut av. Databasetrøbbel som gjør at en verdi som brukes til å indikere skydekket, er blitt skrevet over i feil database, men det skal vi fikse. Dessverre, eller kanskje vi skal si heldigvis, så blir det ikke så varmt, sier Martin Grønnevet, vakthavende meteorolog i Storm.

Det har de siste par dagene vært tett tåke noen steder i Bergen, men Grønnevet forventer at den vil forsvinne i løpet av dagen. Og selv om det ikke blir rekordvarmt, kan bergenserne glede seg over mildere vær fremover.

Kaldt i tåken

— Det er avhengig av hvor man er. Dersom man er i et område med tåke, kan man få 6-7 grader, mens når man kommer ut av tåken, kan man få 12-13 grader og sol. Jeg forventer at tåken forsvinner i løpet av formiddagen, sier Grønnevet.