RUNE CHRISTOPHERSENEIRIK BREKKE (foto) rune.christophersen@bt.no

På snaue to år har spillelaget der Thor Solheim er primus motor vunnet to kjempegevinster på til sammen 23,5 millioner kroner.

— Historien gjentar seg - men denne gangen økte vi, jubler Thor Solheim. Han og faren Frank Solheim var begge med på å dra i land forrige gang gjengen fikk storgevinst.

Millionene skal deles på ti andelshavere. Thor Solheim var blant spillerne som var alene om en andel, dermed sitter han alene igjen med drøyt 1,3 millioner kroner.

I går kveld feiret flere av spillerne milliongevinsten med vorspiel i Fana og påfølgende bytur på programmet.

Innsats: 40.000 Med riktig V75-rekke stakk de ti andelshaverne av med en samlet premiepott på 13,6 millioner kroner i går ettermiddag. Innsatsen var på 40.000 kroner.

Det er ikke første gang storspillerne skyter gullfuglen. For vel to år siden vant det samme andelslaget 9,9 millioner kroner på V75.

— Dette hadde ikke vært mulig uten hard jobbing, stor innsats, kunnskap og masse flaks, sier Solheim junior.

Han er innehaveren av Joker mat på Hop, der de fire bergenserne i spillelaget har sitt hovedkvarter. Millionene har høy omløpshastighet i den lille spilleboden i butikken. Og her er innehaveren ivrigere enn de fleste kundene.

— Hva skjer med motivasjonen når dere vinner to kjempegevinster på to år?

— Vi stopper ikke nå. Det er nå det begynner, sier Thor Solheim skråsikkert.

For den som måtte være i tvil: Her er det ikke snakk om småbeløp i innsatspotten. Spillerne satser fra 10.000 til 40.000 kroner hver eneste uke. For å gå i balanse er de avhengige av gevinster som ville fått vanlige folk til å svimle. Enkelte av dem har gambling som fulltids beskjeftigelse.

— Vi har tapt en god del i det siste, så vi trengte en seier nå, sier Solheim.

Målfoto Han gir mye av æren til gambler-guruen Øivind Grøstad på Nittedal, som driver sin egen travtelefon.

— Han skal ha mye ros i dag, men så har han da også blakket oss en god del i det siste, sier Solheim spøkefullt.

Vinnergjengen sikret seg gigantpremien med utrolig knapp margin. Tre av løpene ble avgjort på målfoto.

I syvende avdeling hadde spillelaget gardert bredt. Nummer tre, Spang Best, og nummer åtte, Dalar, var omtrent likt i mål. Hadde Dalar vunnet ville premieutbetalingen «bare» blitt på 1,7 millioner. I stedet viste målfotografiet at Spang Best var vinneren. Det sikret spillerne Jokerpotten og 13,6 millioner kroner.

På cruise - igjen Nå blir det cruise i Karibia for Solheim og resten av familien - som det ble ved forrige storgevinst.

— Den ferien var såpass vellykket at jeg tror vi må gjøre det om igjen nå. Men mesteparten av pengene kommer nok til å gå med til boliglånet, sier Thor Solheim.

PARHESTER: Thor Solheim (til v.) og Dan Frode Pedersen jubler over storgevinsten i V75. - Thor er et geni når det gjelder hest, mener Dan. Snart drar de på cruise.