Trolig har ett av familiemedlemmene skutt de tre andre, for deretter å ta sitt eget liv. Tragedien utspant seg i en enebolig på Mekjeland ved Våga i Sveio.

I huset bodde far (50), mor (48) og deres to døtre på 12 og 18 år. Den eldste datteren, en 21-åring, hadde flyttet hjemmefra. Hun bor i Haugesund, og fikk i går ettermiddag beskjed om at hele familien hennes var drept.

— Hun blir tatt hånd om av et kriseteam, sier politiadvokat Sidsel Tunestveit ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

— Alt tyder på at dette er en familietragedie. Politiet leter derfor ikke etter noen gjerningsmann, sier Tunestveit.

Politiet bekrefter at det er funnet en hagle i huset.

— Haglen er funnet på den ene døde. Det kan se ut som om vedkommende har brukt den til å ta sitt eget liv, sier politiadvokat Thor Buberg.

Funnet av slektning

Familien ble funnet av en 33 år gammel mann som er i perifer slekt med den drepte kvinnen. Han fattet mistanke om at noe var galt, og tok seg inn i huset. Der fant han de to barna og foreldrene drept. 33-åringen varslet politiet klokken 16 39. 33-åringen ble ifølge hans familie tatt hånd om av et kriseteam på Fylkessjukehuset i Haugesund i går kveld.

Det var en drosjesjåfør som først fattet mistanke til at noe var galt, da han kom for å kjøre den funksjonshemmede 12-åringen til skolen mandag morgen. Huset var mørkt. Sjåføren varslet da slektninger av familien.

— Ingen i familien er kjenninger av politiet fra tidligere, sier Tunestveit.

Den røde eneboligen ligger avsides til, sammen med et annet hus. Der bor en 84 år gammel kvinne som er moren til den drepte kvinnen, og bestemor til de døde barna. Det er rundt 100 meter til nærmeste andre nabo.

I dag kommer tre krimteknikere fra Kripos til Sveio for å bistå det lokale politiet i etterforskningen.

— Selv om alle involverte er døde, er det viktig å få kartlagt så detaljert som mulig hva som faktisk skjedde inne i boligen, sier jourhavende i Kripos, Knut Holen.

Umulig å komme over

Den 21 år gamle kvinnen som har mistet hele sin familie, ble tatt hånd om av et kriseteam med psykiatrisk sykepleier, prest og lege i går.

— Det viktigste kriseteamet kan gjøre i en slik situasjon, er å kartlegge og aktivere hele hennes nettverk, sier psykolog Jakob Inge Kristoffersen ved Senter for Krisepsykologi i Bergen.

— Når noen rammes av slike ufattelige tragedier, føler folk rundt seg hjelpeløse. De vet ikke hvordan de skal reagere, og dermed trekker de seg unna. Hun kommer først og fremst til å trenge medmenneskelighet fra mennesker som står henne nær, sier psykolog Kristoffersen.

— Er det mulig å bearbeide en slik tragedie?

— Man kommer aldri over et sånt tap av mennesker man er glad i, men det er mulig å få hjelp til å lære seg å leve med det. Man må ta tiden til hjelp, samtidig som man trenger god faglig bistand, sier Kristoffersen. Han understreker at han ikke kjenner detaljene rundt tragedien i Sveio, og at han uttaler seg på generelt grunnlag.

— Det finnes mange årsaker til at folk kan gjøre noe så forferdelig. Foreløpig er det altfor tidlig for noen å si hva som utløste det i dette tilfellet, sier Kristoffersen.

De drepte

Stina Stølen (12)

Nora Stølen (18)

Kari S. Mækeland Stølen (48)

Oddvard Stølen (50)