Det er foreløpig uvisst om oversvømmelsen skyldes skadeverk eller en forglemmelse. Uansett er det skader for store summer på det flotte huset der Bergen Døvesenter holder til.

— Det lå masse tørkepapir i vasken i annen etasje, og kranene sto på for fullt. Vannet har rent ut på gulvene i annen etasje og videre ned i første etasje og kjelleren. Både gulv og tak er ødelagt, sier daglig leder Rune Anda.

Anda vet ikke om det er noen som har satt på kranene og tettet vasken med vilje, eller om det skyldes en forglemmelse fra noen av festdeltakerne som var på stedet natt til søndag. Døvesenteret var leid bort til selskapeligheter lørdag kveld, men Anda vil ikke opplyse hvem det var leid ut til.

Vannlekkasjen ble oppdaget av en leieboer i tredje etasje søndag formiddag. Da ble brannalarmen utløst av vannmassene. Brannvesenet kom til stedet og pumpet ut mesteparten av vannet, før et skadesaneringsfirma gikk inn med byggtørkere og store beholdere til å samle opp vannet som fortsatt rant fra taket i første etasje og ned i stuene og kjøkkenet.

Synd for brudeparene

— Det som har skjedd her er veldig trist, og særlig for dem som skulle feire bryllup og ha andre selskaper her de neste helgene. Døvesenteret var fullbooket hver helg frem til jul, men nå må vi ringe alle og si at de må finne et annet festlokale. Dette er vi svært lei oss for. Hvis noen har et ledig selskapslokale, setter vi stor pris på om de tar kontakt med oss, sier styreleder Toralf Ringsø ved Bergen Døvesenter.

Allerede førstkommende helg skulle et par ha holdt bryllupet sitt i huset.

— Jeg synes veldig synd på dem, og gruer meg til å ringe dem for å gi dem beskjeden, sier Anda.

— Hvis det har rent vann siden siste festdeltaker forlot huset rundt klokken 02.30 natt til søndag og helt til søndag formiddag, har det rent ut flere tusen liter vann. Det fløt vann på gulvene i første og andre etasje da våre folk kom til stedet. Huset har fått omfattende skader, sier brigadeleder Ole Juulseth i Bergen Brannvesen.

— Vi har foreløpig ikke full oversikt over skadene, men jeg regner med at det vil ta lang tid før huset er i orden igjen. De neste månedene blir vi nok dessverre nødt til å ha redusert drift her, sier Anda.

Politiet etterforsker saken som grovt skadeverk.

VANNET: Flere tusen liter vann rant i helgen inn i Bergen Døvesenter. Daglig leder Rune Anda og styreleder Torleif Ringsø fortviler.