Politiet fikk klokken 16.13 mandag melding om et trafikkuhell på riksvei 555 mellom Sotrabroen og Straume, like ved avkjøringen til Sartor senter.

— Det er ikke meldt om personskade. Førerne mente de skulle få bilene av veien selv. Men cirka et kvarter etter uhellet sto fortsatt en bil i veibanen, sa operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt en stund etter at uhellet var blitt meldt.

Bilen kom i hver sin retning før uhellet. Bilen som kjørte i retning Bergen kom over i motgående kjørefelt og traff autovernet på «feil» side av veien. I 16.50-tiden sto bilen fortsatt der.

Dermed ble politiet blitt involvert med å bestille tauing og med å dirigere trafikken på stedet.

— Det er vel ingen bombe at slikt skaper køer på den veien, sa Myrtvedt.

Ved Vegtrafikksentralen visste de tidligere mandag kun om en varebil som ble meldt stående utenfor Lyderhornstunnelen, retning vest, med nødblinken på.

Klokken 16.40 meldte trafikkoperatør Randi Stohlberg om saktegående kø mot sentrum. Men om det var betraktelig mer enn ordinær rushtrafikk, var sentralen ikke sikker på.

— Det er også køer helt fra Lyderhornstunnelen til Sotrabroen, og fra Kolltveittunnelen til Straume. Det er ikke stillestående kø, men det går ikke fort, heller, sa Stohlberg.

I 18-tiden mandag melder Stohlberg at trafikken nå flyter fint.

— Ingen av kameraene våre i de aktuelle områdene viser at det skal være noe kø utenom det vanlige, sier hun klokken 18.25.