Tunnelen ble stengt klokken 09.00 i morges. Bommen gikk ned og det blinket rødt. All trafikk sørover mot sentrum måtte gå om Sandviken.

Morgengretten?

— Det skyldes en svart bossekk som lå midt i veien. Vi måtte ha inn folk for å fjerne bossekken. Da vi skulle åpne tunnelen igjen, ville den ikke åpne seg. Den er rett og slett morgengretten. Vi har folk som ser på det nå. sier vaktoperatør Ove Amundsen i Statens vegvesen til bt.no.

Dette fører til store køer fra Åsane. Klokken 10.30 var tunnelen fortsatt stengt.

- Køer langt ut i Eidsvåg

— Vi har sendt politifolk til stedet. Elektriker er også på plass. Bommen har vi fått opp og de prøver nå å få regulert lysene manuelt. Det er store trafikale problemer. Køene står langt ut i Eidsvåg, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Sørgående løp i Fløyfjellstunnelen ble åpnet igjen klokken 10.37.

Sjekk oppdaterte veimeldinger.

Sjekk trafikken på våre webkamera.

«I syv steiner»?

Trafikken står i syv steiner. I Bergen bruker vi det uttrykket ofte. Kanskje fordi trafikken korker seg ekstra mye her i byen.

Men vet du opphavet til uttrykket «står i syv steiner»? På bt.no desken er vi ikke sikre. Kan det ha noe med gamle lommeur å gjøre eller kanskje Shivas syv steiner?

— Ser dere etterlyser uttrykket syv steiner. Så vanskelig er det vel ikke. Det har intet med klokker å gjøre, skriver en leser til bt. no: - Ifølge sagnet skal den hinduistiske guden Shiva ha kastet ut syv magiske steiner i verden. Og selvfølgelig havnet den ene i Krakow og på Wawel hill. De mystiske steinene skal ha «guddommelig» kraft! Steinen skal ifølge hinduistene befinne seg under slottet!

Fortell oss i kommentarfeltet under!